Annonse

Kjersti Rinde Omsted: – Slik kan du lykkes bedre med din gründerbedrift

Et nytt år byr på nye muligheter, og for noen vil drømmen om å etablere egen virksomhet realiseres i året som kommer. Men å starte egen virksomhet er krevende, spesielt hvis man ikke har støttespillere og nettverk rundt seg. Det finnes både kommunale veiledningstjenester og gründerkurs som bidrar med kompetanse, erfaring og råd, og gjør det enklere å ta riktige valg for de som har planer om å realisere en forretningsidé.

Les også: Inspirerte og informerte gründere

Kurs for gründere i Kongsvingerregionen

Fylkeskommunen har et ønske om å få flere og bedre etableringer i Hedmark, og tilbyr eksisterende og potensielle gründere bedre kompetanse og et større nettverk gjennom etablererkurs. Kjersti Rinde Omsted har ansvar for Kongsvinger kommunes etablerertjeneste gjennom K+, og bidrar også faglig inn etablererkursene som arrangeres i Hedmark.

Kjersti Rinde Omsted har ansvar for etablererveiledningen i Kongsvinger kommune, og bidrar også med faglig kompetanse i gründerkurset som starter 28.februar. Foto: Irén Carlstrøm

Etablererkurset i Kongsvingerregionen starter opp 28.februar, og Mittkongsvinger.no har hatt en prat med Kjersti Rinde Omsted i K+ om hva kurset går ut på og hvilke erfaringer gründere som har deltatt på et slik kurs.

– Hvem er det som deltar på etablererkurs?

– Vår erfaring er at de som deltar på etablererkursene er i ulike faser og har veldig ulike behov. Noen er helt i oppstartsfasen, mens andre har drevet bedrift i flere år, og ønsker å få kompetansepåfyll for å videreutvikle sin forretningsidé, sier hun.

Nyttig å diskutere ideer

Hun kan også fortelle at nettopp sammensetning deltakerne som har ulik erfaringer, kompetanse og interesser er viktig.

– Det skapes synergier ved at deltakerne har mange nyttige innspill til hverandre, og vi ser at de gjerne blir et godt team i løpet av kurset og kan diskutere faglige temaer med hverandre, sier Rinde Omsted.

Highways Agencys Images are protected by copyright. This Image cannot be used without a license agreement. You must comply with the license applicable to the reproduction of this Image. Terms and Conditions at www.photos.highways.gov.uk
– Å ha en arena for å dele kompetanse og erfaring gir en større sjanse for å lykkes med realisering av sin forretningsidé, sier Kjersti Rinde Omsted i K+. Illustrasjonsfoto.

– Hvordan er kurset lagt opp?

– Det er seks kurskvelder, og på det første kvelden kan man teste sin forretningsidé, og vi går gjennom temaene for kurset. Det blir jo toppen av isfjellet, men første kvelden er gratis, så kan man bestemme seg for å være med resten av kurskveldene, forklarer hun.

– Hva koster kurset?

– Etter den første kurskvelden betaler man 1.100 kroner for resten av kurset, og man får da også inkludert individuelle veiledningstimer og alt materiell inkludert i prisen, fortsetter hun.

Kan ikke lese seg til å bli gründer

– Hvordan blir man bedre rustet til å etablere bedrift gjennom å gå et slik kurs?

– Det handler om å tørre å begynne å diskutere ideen sin og teste den ut på andre. Det er også en stor verdi å være sammen med andre som har samme utfordringer. Her får man en arena der man får testet ut forretningsideen sin på en annen måte enn om man kun jobber på egen hånd, kan hun fortelle.

Alle som bidrar faglig på kurset har startet opp og drevet egne virksomheter selv, og nettopp den praktiske erfaringen mener Rinde Omsted er viktig.

– Å starte opp og drive egen bedrift er ikke noe man kan lese seg til, men gjerne erfare selv. Derfor er det en fin mulighet å diskutere områder – om det er økonomi og kalkyler, salg og markedsføring eller andre temaer man trenger mer kompetanse på. Da slipper man å gå i samme fallgroper som andre har gjort, avslutter hun.

Hør også hva Kjersti Rinde Omsted sa under gründerkvelden i Kongsvinger i september i 2016:

Facebook Comments