Annonse

Runder 100.000 kroner og første el-sykkel er bestilt

Frivillighet er det viktige limet i lokalsamfunnet, og hvert år bidrar enormt mange folk på ulike områder for å skape gode opplevelser og tilbud til andre.

Det er også noe av grunnideen til innsamlingsaksjonen «El-sykkel – Vind i håret», som Reidun Hagerud og May Sønsterud har startet. Deres mål er å skape livsglede til eldre og andre mennesker som ikke kommer seg ut på egen hånd.

De to driftige damene snakket sammen i fjor høst, og bestemte seg for å satse for fullt og samle inn penger til å kunne kjøpe inn fire el-sykler, som skal plasseres rundt omkring i distriktet.

I starten av januar etablerte de en Facebook-gruppe med informasjon om prosjektet, og Mittkongsvinger.no har valgt å støtte dugnadsprosjektet.

– Hva er status i prosjektet?

reidunmay1
Reidun Hagerud (t.v) og May Sønsterud har samlet inn over 100.000 kroner og har bestilt den første el-sykkelen. Nå skal de på «road-show» med sin roll-up og være synlige i bybildet fremover. Foto: Irén Carlstrøm.

– I løpet av to måneder har vi fått inn over 100.000 kroner, og den første sykkelen er allerede bestilt, kan Reidun Hagerud fortelle.

Hun regner med at sykkelen kommer i løpet av april, og at både frivillige og alt det praktiske er klart slik at el-sykkelen kan tas i bruk i begynnelsen av mai.

Første sykkel på Langelandshjemmet

– Den første sykkelen skal plasseres ved Langelandshjemmet, og vi har fått beskjed om at den skal få en fin plass ved inngangen, sier May Sønsterud.

Det er Frivillighetssentralen ved Aud Olstad som skal koordinere de frivillige som tar på seg å sykle, og Tore Stampen vil ha ansvaret for å lære opp de frivillige syklerne.

Kongsvinger kommune tar på seg ansvaret for syklene, og vil også betale forsikringer.

– Det er så utrolig morsomt at vi fikk finansiert den første sykkelen så raskt, og det er mye takket være omtalen og oppmerksomheten vi har fått, sier Reidun.

«Road-show» i nærmiljøet

Selv om de nå er godt i gang med å samle inn penger til sykkel nummer to, er ildsjelene tydelige på at de ikke skal hvile på laurbærene.

– Hva er fremdriftsplanen nå?

– Nå har vi fått en roll-up som vi skal ha med oss på vår «road-trip» rundt omkring. Vi kommer til å stå på Kongssenteret, ved Mega og andre steder rundt i byen fremover for å fortelle om prosjektet. Vi vil passe på å takke Audun Strøm, Ulrikke Holmberg og Irén Carlstrøm for at de har sponset roll-up’en, forteller Reidun.

Trenger flere givere

De har også sendt inn mange søknader til bedrifter og organisasjoner i nærområdet, og håper at flere av de store bedriftene ønsker å bidra.

– Vi håper at folk og bedrifter vil gi et bidrag – stort eller lite. Vi trenger flere givere, og har som mål at neste sykkel kan være på plass i løpet av sommeren, sier May.

– Vi skal nok bli synlige i bybildet fremover, og ser frem til at el-syklene med både de eldre og frivillige skal synes godt i lokalsamfunnet fremover, avslutter de engasjerte dugnadsarbeiderne.

 

Facebook Comments