Preben Birkeflot (t.v.) er tilbake i Kongsvinger-drakta. Sportslig leder Anders Angelbrant sier dette er en god signering.
Preben Birkeflot (t.v.) er tilbake i Kongsvinger-drakta. Sportslig leder Anders Angelbrant sier dette er en god signering.

Preben kommer tilbake

Preben Birkeflot har signert for Kongsvingers iskrigere. Med 130 toppseriekamper er han en solid forsterkning for 2. divisjonslaget.

Publisert Sist oppdatert

Den sympatiske gutten fra Oslo, har bodd på Kongsvinger siden han kom til Kongsvinger foran 2013/14-sesongen. Han var en sentral skikkelige gjennom fem sesonger for Kongsvinger Knights, og i fjor spilte han i toppserien for Grüner.

– Sesongen i fjor ble amputert etter at jeg fikk en kneskade. Nå har jeg trent med Kongsvinger en stund, og ser frem til å komme tilbake. Men jeg har fortsatt ambisjoner, understreker Preben.

Spillerstall Kongsvinger

Målvakt:

Thomas Fyen

Backer:

Lars Erik Hesbråten

Peder Bratberg

Andre Haugen

Pål Erik Andersen

Tobias Sørli (Ny)

Løpere:

Tom-Ivar Hesbråten

Preben Birkeflot (Ny)

Oliver Risberg

Mathias Sætaberget

Jonathan Brandvold-Olsen (Ny)

Nicolay Halldammen

Jan Markus Ødegården

Tobias Ravnsbeck

Alkesander Eriksen

Spillende trener: Lars Erik Hesbråten

Sportslig leder: Anders Angelbrant

Sportslig leder Anders Angelbrant er storfornøyd med å ha fått signaturen til 26-åringen.

– Vi kjenner Preben godt, og han er en kjempefyr på alle måter, og selvsagt en god forsterkning for oss. Det er ikke mange i 2. divisjon som har så mange kamper på øverste nivå som han, sier Angelbrant.

Nysigneringen har en avtale med klubben om at de ikke skal stikke kjepper i hjulene for han om det er klubber på høyere nivå som vil hente han.

– Vi har ingen ønsker om å ødelegge for Preben, så hvis han får tilbud fra klubber i 1. divisjon er Fjorkraft-ligaen (tidligere Get-ligaen), sier Angelbrant, som håper han snart kan sikre seg enda en god signering. Klubben er nemlig i dialog med Viktor Zetterberg, som gjorde et comeback mot slutten av sesongen i fjor og fikk med seg de fire siste kampene.

– ZA er med oss og trener, og jeg håper vi kan finne en løsning slik at han blir med oss fra start i år, sier Angelbrant.

På grunn av koronasituasjonen er seriestart i 2. divisjon blitt utsatt, men signalene fra Norges Ishockeyforbund er at det når nærmer seg dropp. Mest sannsynlig vil serien være i gang i løpet av kommende måned.

Siden i fjor har noen spillere forsvunnet, og Angelbrant er spesielt lei seg for at Simen Sæther og Kristoffer Hanssen har gitt seg.

– Simen har flyttet til Oslo og Kristoffer må prioritere jobb. Dette er to spillere jeg virkelig kunne tenkt meg med videre, understreker han.

Powered by Labrador CMS