Minneutstilling Ari Behn:

Små og store samlet seg for å se bildene til Ari Behn denne lørdagen.

Arrangerte minneutstilling for Ari Behn:
— Vi vil at kunsten hans skal leve videre

Lørdag åpnet Galleri Art Design opp dørene på Aamodtgården og ønsket Kongsvingers befolkning inn i varmen.

Publisert Sist oppdatert

Kenneth Stensholt i Galleri Art Design har jobbet med kunstutstillinger i 25 år, og har vært Aris faste gallerist i fire år, frem til siste utstilling i 2019.

— Dette er en hedersutstilling basert på en retrospektiv samling av verker helt tilbake fra 2012 og fram til 2019, sier Stensholt.

Utstillingen er satt sammen av en arbeidsgruppe bestående av prinsesse Märtha Louise samt Aris søsken Anja Bjørshol og Espen Behn.

— Jeg kjenner litt på ærefrykten av å stille ut bildene. Det har vært en spesiell opplevelse å reise rundt, han var jo alltid så tilstede på sine utstillinger. I sommer hadde vi den første hedersutstillingen til ære for han, det var spesielt og vi var jo så vant til at han var med og fylte romme, sier Stensholt.

Kenneth Stensholt i Galleri design, foran sitt favorittmaleri av Ari Behn, kalt «Medusa»

Han forklarer at de vil vise det brede spekteret om hvor stor kunstner Ari var.

— Vi vil at kunsten hans skal leve videre. Vi er jo veldig stolte av han og kunsten hans.

«Glitrende diamant» av Maud Angelica Behn.

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behns datter, Maud Angelica Behn, er også representert i utstillingen med to av sine arbeider: «Your spirit» og «Glitrende diamant», portrettet som originalt var en julegave. Maud har selv engasjert seg i at 75 prosent av inntektene av disse to bildene blir donert til organisasjonen LEVE, som jobber med forebygging av selvmord.

Aris bror, Espen Behn, var også tilstede under utstillingen.

Aris bror, Espen Behn, var til stede under utstillingen i Kongsvinger.

— Utstillingen startet i Moss, så har vi beveget oss videre rundt omkring. Responsen har vært veldig god, det er mange som har kommet som har blitt overrasket over å se hans kunstnerskap, sier Espen Behn.

— Han var veldig opptatt av at publikummet skulle ha sin egen oppfattelse og tolking av verkene hans, sier Espen.

— Aris kunst og litteratur viser at han levde seg veldig inn i andre mennesker. Og det sier også folk, at selv om de har bare møtt en eller to ganger, så føler de at de kjenner han. Han var en person som ga veldig mye av seg selv, sier Espen.

Han har fått høre flere gode historier fra folk som har hatt fine opplevelser med Ari, og hvordan han virkelig så andre mennesker og ga av sin tid.

— Så det er veldig hyggelig at jeg får høre dette fra folk som har møtt han, og som nå kommer igjen for å se på kunsten hans.

Minneutstillingen for Ari Behn i Galleri Aamodtgården er også åpen søndag fra klokken 12.00-16.00.

Powered by Labrador CMS