Merethe Sofie Lendl Melby og Rita Eriksen er to av de som går daglige turer i områdene rundt Bogerfløyta. De ser seg da vanligvis nødt til å plukke med seg søppel som andre har kastet i naturen, i dag fylte de et helt handlenett med bare søppel.

– Sløvt hvis de lærer ungene at det er greit å bare kaste det fra seg sånn

I helgen var det noen som koste seg på Bogerfløyta og hoppet over oppryddingen, noe de næreboende sier både er vanlig og trist.

Publisert

– Vi syntes jo ikke dette er så ålreit og vi tror nok ikke grunneier som har satt ut sitteplasser så folk skulle ha ett sted å gå til syntes det er så gøy heller, sier Merethe Sofie Lendl Melby.

– Det er jo ølbokser og godtepapir her, så om det er ugdommer som har festet eller barnefamilier som har vært her vet jeg ikke. Men jeg tenker jo det er sløvt hvis de lærer ungene at det er greit å bare kaste det fra seg sånn, sier Melby.
Rita Eriksen og Merethe Sofie Lendl Melby

Hun sier hun og venninnen Rita Eriksen går daglige turer rundt området, og sier de stadig finner søppel liggende langs turveien når de er ute. De pleier da å ta det med seg og kaste det på ordentlig vis, noe de også gjorde i dag. Hun sier hun tror det å få inn søppelkasser ved de populære stoppestedene i turområdet kunne hjulpet.

– Dette er jo på veien opp mot skihytta og de lager skiløyper, så det hadde jo vært fint om folk kunne kaste søppelet sitt i kasser. Vi tar det med oss når vi finner noe men jeg tror vi er ganske alene om det, forteller Melby.

Spesielt i dag skal det ha vært veldig ille, da det skal ha vært større mengder søppel enn vanlig liggende spredt flere steder i skogen.

Powered by Labrador CMS