Tradisjon tro er Vinterfestivalen lagt til første søndag i februar hvert år. På grunn av koronapandemien ble årets flyttet til mars, da arrangøren hadde håp om at en måneds utsettelse kunne hjelpe. Men folkefesten lar seg ikke gjennomføre i år. Bildet er fra startområdet i 2018.

Vinterfestivalen avlyses

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding mandag skriver Byen Vår at Vinterfestivalen, som skulle vært avhold søndag 7. mars er avlyst i henhold til gjeldende smittevernregler.

— Det går ikke an å samle folk, og da går det ikke an med folkefest, som Vinterfestivalen er. Nå ser det heller ikke ut til at det blir noe snø, så da ville det uansett ikke blitt noe aking, skriver daglig leder Uno Arnesen.

— Vi har vridd hodene for å finne på noe glupe alternativer. Derfor vil vi på en annen måte glede mange, nemlig ved å gjøre et synlig, fargesprakende show og en glad-markering i en tid lite skjer: Et skikkelig fyrverkeri.

Fyrverkeriet finner sted søndag 7. mars kl. 19.00 sentralt på Kongsvinger.

— Vi skal ikke samle folk, men oppfordrer til å se dette hjemmefra. Det vil synes fra alle steder i byen hvis det er noenlunde klarvær.

Byen Vår opplyser om at de samarbeider med et profesjonelt selskap. Hele seansen vil vare i 3-4 minutter.

— Hele seansen vil vare kun noen få minutter og det er da viktig at eiere får tatt vare på sine husdyr så godt det lar seg gjøre. Vi er klar over at alle ikke synes fyrverkeri er den beste måten å bruke penger på, men vi vet at langt de fleste synes dette er et vakkert skue, spesielt i denne triste pandemitiden. Derfor bruker vi midlene vi ellers ville brukt på årets Vinterfestival.

Powered by Labrador CMS