Christian Røer ble den store helten da KIL vant 3-2 på overtid mot Stjørdals-Blink.
Christian Røer ble den store helten da KIL vant 3-2 på overtid mot Stjørdals-Blink.

Fra bare rør til Røer

Christian Røer. Er han mannen som skal berge KIL i år? Mot Stjørdals-Blink dukket han opp som troll av eske – og sørget for at håpet fortsatt lever med sin matchvinnerscoring på overtid.

Publisert

Det var nesten så vi ikke trodde våre egne øyne da Stjørdals-Blink utlignet til 2-2 i kampens siste ordinære spilleminutt. Skulle KIL nok en gang miste seieren i sluttminuttene?

Neida, Christian Røer fikset biffen, og sendte KIL til himmels.

Etter kampen var han naturlig nok et eneste stort glis, og smilte så bredt at han hadde ørevoks i munnvikene.

– Ja, hva skal jeg si til dette, sier Christian Røer til Mitt Kongsvinger.

– Begynn med å beskrive 3-2-scoringen din?

– Vi vinner ballen nede ved hjørneflagget vårt, på venstresiden. Vi sparker langt oppover og jeg har ikke annet å gjøre enn å løpe det jeg kan. Plutselig blir jeg helt alene når jeg får ballen på tvers av 16-meteren. Tar et touch og setter den i lengste. Det var en deilig følelse, sier forsvarsspilleren – og det er lett å tro han på det.

Christian forteller at han ble helt svimmel da han tittet opp etter ha dempet ballen før scoringen.

– Jeg ble faktisk helt svimmel før jeg skjøt. Skjønte ikke helt hva som skjedde, men forsto vel at det var noe stort. Og det var en fin avslutning, det skal jeg ha, sier 24-åringen, som utløste helt ville jubelscener da ballen passerte mållinja.

Sander-gutten startet kampen på benken og sto klar på sidelinjen for å komme da Stjørdals-Blink utlignet til 2-2 i det 90. minutt. Det resultatet betød at KIL ville rykke ned.

I stedet for å være med å trygge ledelsen, ble Christian kastet inn for å jage en seier og tre poeng. Men det så svært mørkt ut. Spesielt da Ville Jalasto headet over på en vilt stor sjanse.

– Jeg trodde da at det var sjansen vi fikk, innrømmer Christian, som var like kald som novemberkvelden da han selv fikk sjansen like etter.

– Nå er det fortsatt håp, og vi skal virkelig nyte denne seieren. Det har ikke vært altfor mange av disse kampene vi har klart å bikke i vårt favør tidligere i år, og det skal vi ta med oss, kan han trygt konstatere.

Powered by Labrador CMS