Mads Furulund hos Rema 1000 Langeland kan berolige kundene med at det vil være god tilgang på ribbe helt fram til jul - hvis folk ikke hamstrer. Og det er det ingen grunn til. Det er nok ribbe, og den blir porsjonert ut til butikkene i november og desember.

Ribbekrisen er allerede avblåst

Publisert Sist oppdatert

Julehandel: Ribbe

Ta julehandelen lokalt i år!
Mitt Kongsvinger vil i serien «Julehandel» vise frem det lokale næringslivet, og oppmuntrer våre lesere til å ta julehandelen lokalt i år.
Vi ønsker tips om lokale aktører som yter den ekstra servicen til jul og under koronakrisen.
Tips oss på tips@mittkongsvinger.no

Mitt Kongsvinger gjorde en undersøkelse i noen av Kongsvingers dagligvarebutikker onsdag formiddag. Tilbudet av ribbe var veldig variabelt – enkelte hadde mer enn nok av flere ulike ribbevarianter, mens andre ikke hadde én eneste bit igjen.

— Det vi trygt kan fastslå er at det vil være ribbe helt fram til jul dersom folk ikke begynner å hamstre, sier Mads Furulund hos Rema 1000 Langeland.

I denne Rema-butikken hadde de akkurat fått forsyninger da Mitt Kongsvinger var innom, og kunne tilby flere ulike varianter i både fersk og frossen form.

— Varebeholdningen i ferskvare- og frysediskene vil nok oppleves litt variabelt hos de fleste i ukene fram til jul. Det er ikke påfylling av ribbe hver dag, derfor kan man være uheldig og møte på tomme disker. Men det er altså et veldig forbigående fenomen, trøster Furulund.

Hos Rema 1000 Kurudsand er også den påståtte ribbekrisen avblåst. Ferskvarer kommer inn til butikken flere ganger i uka, forsyningene ligger klare på sentrallager.

Her vil du finne ribbe hovedsakelig fra norske produsenter, men det ligger inne bestillinger på ribbepakker med utgangspunkt i kjøtt fra Tyskland og Finland.

Butikksjef Marthe Sand i Kiwi Gjemselund har også påfyll av ferskvarer flere ganger i løpet av uka, men opplever at det tidvis kan være tomt i ribbedisken.

— Dette er bestillinger som er gjort for lenge siden, og de sørger heldigvis for at vi får levering flere ganger ukentlig fram til jul. Så vi skal i utgangspunktet ha nok ribbe, selv om det er vanskelig å beregne hvor mye ekstra Kongsvinger-folk kjøper lokalt i år, sier hun.

Hos Rema 1000 Kurudsand er det også mulig å få kjøpt ribbe produsert i Kongsvinger-regionen. Denne er fra økologisk gris hos Heinrich Jung på Arneberg.

Norsk ribbe vil ligge side om side med både utenlandsk og lokal produsert vare denne førjulstiden. Kjøttet skal være pakket og kontrollert i Norge, slik at det i utgangspunktet ikke skal være noen forskjell på behandlingen og mattryggheten.

Hos Coop Extra Langeland var diskene med ribbe helt tomme da Mitt Kongsvinger var innom, men allerede fredag fylles de opp igjen. Slik det vil bli gjort jevnlig fram til jul.

De fleste butikkene har ribbe fra Gilde i ulike former og pakninger. Denne varianten er frossen.
Årets ribbe kan komme fra flere ulike land. Det meste er hentet fra norsk gris, men du kan oppleve å finne både tysk og finsk ribbe i butikkene.
Powered by Labrador CMS