Da blir det endelig seniorsenter

Men for dagsturhytte måtte ordføreren bruke dobbelstemmen for å skape flertall.

Publisert Sist oppdatert

Et enstemmig Kommunestyre sa sent torsdag kveld ja til at de eldre nå får sitt eget treffsted. Det er som eldrerådets leder Arne Hanestad påpekte for politikerne fire år etter at planene ble presentert.

Det hersket ingen politisk uenighet om at det denne kvelden nå var de eldres tur. Ingen av politikerne hadde noen andre forslag enn det som Formannskapet sist hadde gitt sin tilslutning til.

Dermed vil det inngås en ny leieavtale i det tidligere Folkets Hus-bygningen vis av vis Vinger Hotell som skal fungere som møtested for 65+-innbyggerne i tiden som kommer. Vedtaket gjør nå at kommunen forplikter seg til å ansette en aktivitetsleder ved senteret omgående.

Dagsturhytte

Like omfavnet enighet var det på ingen måte da Kommunestyret sent torsdag kveld skulle bestemme seg om kommunen skal gå med i fylkeskommunens plan om å etablere dagsturhytte rundt om i kommunene. De prosjektansvarlige i fylkeskommunen orienterte Kommunestyret om planene, og kunne fortelle at kun en kommune i Innlandet har sagt nei til å etablere en slik hytte hovedsaklig med midler gitt av Sparebankstiftelsen. For den enkelte kommune vil kostnadene derfor handle om etableringskostnader beregnet til ca 150.000 kroner, samt drift på 10.000 kroner i året.

Formannskap og rådmann foreslo at kommunen skulle si ja til dette. Men i en lang debatt ble det i Kommunestyret plutselig liv i flere av de digitale hjemmesittende politikerne. Spesielt Høyre og Arbeiderpartiet røk uklare i den tidvis opphetede dialogen rundt forslaget. Flere av innleggene uttrykte stor skepsis til at det ikke var utarbeidet tilstrekkelig planer for kostnader og rammene rundt denne hyttebyggingen. Høyres Øyvind Randmæl-Warpe mente at han ikke ville være med på noe Hamar-stupetårn-vedtak rundt dette!

Diskusjonen endte med at Kommunestyre vedtok Høyres forslag om at den endelige beslutningen om å si ja til en slik hytte, først skal tas når en kjenner alle kostnadene involvert og har en avklaring med en grunneier for et stedsvalg. For å få det igjennom det måtte ordfører Margrethe Haarr faktisk benytte sin dobbeltstemme for å sikre flertall mot APs forslag, som ikke ville gå så langt som Høyre i betingelsene for et endelig vedtak.

Litt spill for det politiske galleriet ble det ut av det, siden fylkeskommunen i sin orientering jo understreket at et ja først ville være bindene når en endelig avtale med utbygger var signert.

Powered by Labrador CMS