Kvinne dømt for ruskjøring

En kvinne i 30-årene får gå videre med prøvetid, men må ta ny førerprøve for å få tilbake førerkortet.

Publisert

Det var på vei fra Kongssenteret til Sigernessjøen kvinnen ble siktet for forholdet. Dette er nå ganske nøyaktig ett år siden, og kvinnen har hatt førerkortet beslaglagt siden den gang.

Kvinnen følte seg ikke påvirket, men hadde hatt amfetamin og valium dagen før. I forkant av det igjen hadde hun også tatt rivotril.

Kvinnen hadde ingen innsigelser til blodprøveresultatene, men hadde ikke tenkt at hun var ruset i det hun satte seg i bilen. Den siktede var veldig lei seg for dette, og forklarte at hun aldri ville satt noen i fare på den måten.

Påtalemyndigheten mente at 21 dager betinget fengsel, en ubetinget bot på 5000 kroner og tap av førerrett av 12 måneder var passende straff. Forsvarer hadde ingen innvendinger til dette, og kvinnen samtykket til at saken ville avgjøres med tilståelsesdom.

Også retten var enig i med påtalemyndigheten, og kvinnen ble dømt til 21 dagers betinget fengsel, med prøvetid på to år. Boten og tapet av førerrett ble også den samme som påtalemyndighetens forslag.

Perioden før tapt førerrett regnes fra datoen kvinnen fikk førerkortet beslaglagt, som også er 12 måneder siden. Kvinnen må imidlertid avlegge ny førerprøve for å få tilbake førerkortet.

Powered by Labrador CMS