Edvard Skagestad er optimistisk og offensiv før den spennende innspurten av OBOS-ligaen.

Har tro på rent bord i innspurten

– Jeg foretrekker å spille kamper som betyr noe, og det gjør det virkelig nå. Jeg gleder meg til innspurten. Helt oppriktig har jeg tro på at skal vi klare dette.

Publisert Sist oppdatert

Ordene tilhører Edvard Skagestad. Han er offensiv i hodet, og mener KIL kan vinne samtlige fem kamper som gjenstår. Jobben starter med Sandnes Ulf søndag.

– Aller helst skulle jeg sett at det var opprykk vi spilte om. Noe av sjarmen med OBOS-ligaen er at det er noe å spille for uansett. Vi har satt oss i en posisjon at vi er kommet til et punkt hvor cupfinale-metaforen kommer frem på banen. Vi må helst vinne resten av kampene, og gjør vi det så ser det bra ut. Vi har kanskje råd til å tape en kamp, men det holder ikke å spille uavgjort lengre. Vi må ta trepoengere, hvis ikke er løpet kjørt om et par kamper, sier Skagestad.

KIL har igjen å møte Sandnes Ulf (h), Åsane (b), Stjørdals-Blink (h), Grorud (b), før det hele rundes av med Ull/Kisa på Gjemselund 5. desember.

Selv om det kun er blitt en seier etter at Espen Nystuen overtok treneransvaret, så har laget spillemessig prestert bedre enn noen gang tidligere i sesongen. Onsdag hadde de serieleder Tromsø i kne på bortebane, men en scoring minutter før slutt ødela håpet om å ta med poeng hjem.

– Vi spiller ikke som et bunnlag om dagen. Men for hver kamp vi spiller uavgjort, så har vi mer poeng å ta igjen på færre kamper. Vi tror at dette skal snu, og at vi kan vinne resten av kampene. Bortsett fra kampen mot Raufoss, så synes jeg vi har spilt kamper hvor vi har hatt god kontroll. Vi har sluppet motstanderne til få målsjanser, og scorer vi ett eller to mål så bør vi vinne mot de lagene som venter oss, påpeker forsvarssjefen.

Skagestad mener Sandnes Ulf er et lag som passer KIL bra å møte nå. Tradisjonelt har KIL hatt et godt grep om rogalendingene.

– Vi tapte mot dem tidligere i år, men det var en kamp vi egentlig dominerte med ballinnehav. Det håper jeg vi kan gjøre nå også, samtidig som vi kan få satt mer trykk på dem. Det er et lag vi har hatt god kontroll på i alle årene jeg har vært i klubben, og også tidligere har jeg hørt. Jeg har kjempetro på at dette skal gå veien. Vi er positive, og nå handler det om å gjennomføre, understreker han.

Før helgen ble det bestemt at blant annet spillere i OBOS-ligaen skal leve som om de er i karantene. For Skagestad er det helt uproblematisk.

– Forhåpentligvis vil det bare vare frem til jul og bidra til å få ned smittetallene igjen. Uansett har det ikke noe å si for meg at jeg må leve som om jeg er i karantene. Jeg er stort sett med KIL eller så er jeg hjemme med familien, sier han.

Powered by Labrador CMS