Eirik Mæland (t.h) og Johan Wennberg er KILs nye trenerteam.
Eirik Mæland (t.h) og Johan Wennberg er KILs nye trenerteam.

KIL ansetter ung trenerduo

Eirik Mæland og Johan Wennberg utgjør KILs nye trenerteam. Det offentliggjorde Espen Nystuen overfor klubbens sponsorer under et frokostmøte i dag.

Publisert Sist oppdatert

31-år gamle Eirik Mæland, som opprinnelig kommer fra Bømlo, ble hentet til KIL i en delt stilling som toppspillerutvikler, assistenttrener og spiller foran fjorårssesongen. Sammen med Toni Huuhka var han assistenttrener under Mika Lehkosuo, som ble avløst som hovedtrener da KIL lå sist på tabellen etter 18 serierunder. Både Mæland og Huuhka fortsatte som assistenter da Espen Nystuen tok over treneransvaret etter Lehkosuo.

Mæland har spillerbakgrunn fra toppnivå i Norge med Haugesund, og kom til KIL fra Fredrikstad. KILs nye hovedtrener fikk mye av spillerkarrieren ødelagt på grunn av skader, og fikk to kamper på banen for KIL.

– Eirik er en rakrygget og tøff type. Han var kaptein som spiller. Han er en fotballmann, som kommer med ærlige tilbakemeldinger. Vi skrev treårskontrakt med han, og tanken var at han en gang skulle bli vår nye hovedtrener. Nå skjedde det raskere enn vi trodde, sa Nystuen til sponsorene.

Nystuen orienterte også om at han kommer til å være mye tettere på trenerteamet og spillerne enn hva han var ved sesongstart i fjor.

Om Johan Wennberg sier Nystuen følgende:

– Johan er et kjempestort trenertalent, som vi har langsiktige tanker om.

Eirik Mæland er naturlig nok glad for muligheten han har fått.

– Jeg er stolt av å få denne muligheten. KIL er en tradisjonsrik klubb som jeg er veldig glad for at gir meg denne sjansen, fortalte Mæland til kil.no etter at alle formaliteter var på plass.

– Jeg er hardtarbeidende. Jeg ønsker å få til ting og skape gode relasjoner til de rundt meg. Man tror og håper at man er ganske god med folk, og det ønsker jeg å bruke for å få ut det beste av de rundt meg i trenerteamet - og ikke minst for spillernes del, sier han til klubbens hjemmeside.

Sammen med Huuhka ledet han KIL i de to siste kampene mot Grorud og Ull/Kisa, etter at Espen Nystuen måtte følge kampene fra tribuneplass etter rødt kort mot Stjørdals-Blink.

Mitt Kongsvinger skrev lørdag at Johan Wennberg var høyaktuell som hovedtrener. Svensken blir i stedet Mælands assistent. Det betyr at det er en svært ung trenerduo som får ansvaret med å føre KIL tilbake til OBOS-ligaen. Wennberg skal fortsatt kombinere jobben i KIL Toppfotball med jobben som sportslig leder i KIL Fotball.

Mika Lehkosuo blir, som vi tidligere har antydet, analyseansvarlig i KIL. I tillegg skal han jobbe med scouting og trene B-laget og være akademitrener.

Powered by Labrador CMS