KILs hovedtrener Eirik Mæland synes det er godt å komme i gang med treningene igjen.
KILs hovedtrener Eirik Mæland synes det er godt å komme i gang med treningene igjen.

Mæland vil ha intensitet og tempo

Eirik Mæland smilte bredt etter årets første KIL-trening. – Veldig kjekt å komme i gang igjen, sier den nye hovedtreneren.

Publisert

Da den nye KIL-treneren samlet troppene sine i formiddag, var det lite som tydet på at KIL rykket ned til PostNord-ligaen for en drøy måned siden. Latteren satt løst og humøret var på topp under årets første trening. Intensiteten på spilløkta var også god. På vei inn til treningen i Storhallen, sa Eirik Mæland at det blir viktig å få opp intensiteten og tempoet på øktene. Dette skal også gjenspeile seg når de kommer i gang med kamper.

– Det har vært en god del planlegging, så nå er det kjekt å kunne stå på feltet igjen. Til å begynne med trener vi i Storhallen. Det er en fin start å begynne der. Men når været tillater det, så kommer vi til å trene på Gjemselund, forteller Mæland.

KIL-treneren har delt inn oppkjøringen i tre faser.

– Nå i starten handler det mest om å omstille oss og komme i gang med treninger. Etter hvert vil vi kjøre hardere, før vi nærmere sesongstart slakker litt på og kommer inn i en rytme som vi vil ha under sesongen, forklarer han.

Mæland røper at det kommer tre prøvespillere på trening i neste uke. Det dreier seg om en keeper, en forsvarsspiller og en midtbanespiller.

– Nå som Fredrik (Pålerud) forsvinner, er det tynt på høyrebacken. Vi bør også få inn en midtstopper. Offensivt synes jeg vi ser veldig bra ut, sier han.

KIL-treneren forteller at de vil ha en litt mindre stall i år enn i fjor.

– Sånn sett får vi en sterkere kjernegruppe, poengterer han.

Simon Marklund har signalisert at han vil bort, men Mæland utelukker ikke at svensken blir med KIL videre. Marklund er tilbake i Kongsvinger etter ferien og var med på den første treningen.

– Vi får se hva som skjer med Simon. Finner han ingen ny klubb som KIL kommer til enighet med, så er han motivert for å være her, sier KIL-treneren, og understreker at han vil ha motiverte spillere.

– Ja, vi vil ha sulte fotballspillere, og det har jeg forståelse av at de som var med i dag er, legger han til.

Midt under årets første økt ble terminlista presentert. Mæland hadde derfor naturlig nok ikke reflektert over at de møter Fløya på bortebane i serieåpningen. På spørsmål om hvilke lag han mener blir de tøffeste utfordrerne i kampen om opprykk, svarte han dette:

– Sånn umiddelbart tenker jeg på Asker og Hødd, og så pleier det alltid å dukke opp et overraskelseslag. Vi må imidlertid konsentrere oss om oss selv, sier han.

Powered by Labrador CMS