Fredag var det duket for åpningen av 3MKs «pop up museum» på biblioteket i Kongsvinger.

Elevene stiller ut gjenstander de tror vil være ukjente i framtida

Fredag åpnet VG3 på Medier og kommunikasjon ved Sentrum Videregående Skole utstilling på biblioteket med fremtidige historiske gjenstander og refleksjoner rundt dette.

Publisert Sist oppdatert

— Elevene fra tredjeåret Medier og kommunikasjon har reflektert over, og laget, en utstilling av fremtidige historiske gjenstander, sier lærer Oddbjørn Hofseth under fredagens åpning av «pop up museumet».

— Vi har jobbet med historisk refleksjon i år og da med bruksgjenstander som vi har i dag, som elevene tror vil bli historiske gjenstander i framtida.

Læreren mener at elevene skal få oppleve at det de skaper har større verdi enn kun vurdering med oppgaver i skolen.

Det som overrasket læreren aller mest av det elevene anser som fremtidsobjekter var kjøtt. Mens ting som fjernkontroll og VHS er opplagte ukjente framtidsobjekter, mener han at en forklarer at olje og kjøtt påvirker det globale samfunnet i mye større grad og åpner for en del refleksjoner på hvordan det påvirker samfunnet.

Storm Peder Trones mener at blåsebelgen eller peisblåse er en av de tingene som vil forsvinne med tiden.

— Snart er det bare elektrisk varme, derfor vil også peisblåseren dø, sier han.

Storm Peder Trones er blant elevene som stiller ut.

Sigurd Mæhlum på sin side har valgt å skrive om oljen. Faktum er at den ikke er en uendelig ressurs. Han tror selv at vindkraft og solenergi kommer til å ta over for oljen i fremtiden.

Sigurd Mæhlum påpeker at oljen ikke er en fornybar ressurs.

Han har også gjort refleksjoner rundt at han Norge bør satse mer på sjømat og lene oss på det, for å sikre oss økonomisk i fremtiden når oljen er borte.

Mina Jansen har vært med å organisere prosjektet og har blant annet tegnet logoen for utstillingen.

Mina Jansen har skrevet om kommunehus.

Selv har hun skrevet om kommunehus i forbindelse med oppgaven. Hun mener at det er en estetikk man ikke finner noen andre steder. Hun forteller at hun digger kommunehuset på Kongsvinger, og kaller det for et perfekt eksempel.

— Murstein og mange små vinduer tett i tett, påpeker hun.

Mina ville heller tatt vare på det gamle enn å bygge et nytt kommunehus og tror at om huset står om 50 år så ville det vært noe helt spesielt.

Powered by Labrador CMS