Birkenåsen ligger ved starten av Birken. Området byr på blant annet på muligheter for alpint, langrenn, terrengsykling, golfbane, turområder, jakt og fiske.
Birkenåsen ligger ved starten av Birken. Området byr på blant annet på muligheter for alpint, langrenn, terrengsykling, golfbane, turområder, jakt og fiske.

Brødrepar fra Austmarka gjør suksess med hytteutbygging

Cato og Tore Haugen fra Austmarka driver eiendomsselskapet Malmlaft. Nå vil de bygge 1200 hytter i Birkenåsen på Rena.

Publisert Sist oppdatert

Til Finansavisen forteller de Trysil-baserte utbyggerne om sitt største prosjekt hittil, planene for Birkenåsen på Rena.

Cato og Tore Haugen kjøpte tomter på Birkenåsen allerede tilbake i 2014. De 15 siste av de 60 enhetene ble solgt i løpet av høsten i fjor. Nå satser de stort rundt alpinanlegget, og har søkt om å bygge ytterligere 1.200 fritidsboliger i området. Til Finansavisen sier Cato at de håper på å komme i gang med hyttebyggingen på slutten av året.

Cato Haugen sier til Mitt Kongsvinger at det er naturlig å satse på Birkenåsen for hytteutbygging. Det er mye aktivitet i området blant annet med alpinbakke, golfbane og langrennsløyper som går direkte inn i Birkentraséen.

Det er også kort vei fra Oslo-området, hvor det største kundegrunnlaget er.

Hyttene planlegges som ski inn/ut til alpinbakken i Birkenåsen.
Hyttene planlegges som ski inn/ut til alpinbakken i Birkenåsen.

I eiendomsselskapet Malmlaft eier Cato 91 prosent og Tore 9 prosent. De er hele tiden på jakt etter nye tomteområder. Dette gjelder både på fjellet, i innlandet og ved sjøen.

På spørsmål om de ser lokalt og til Kongsvinger svarer Cato:

— Vi vurderer områder kontinuerlig. Vi får veldig mange henvendelser på tomteområder, men det gjelder å finne de som det er mulig å ha en høy salgstakt på.

Til prosjektet på Birkenåsen, har de imidlertid hyret inn en lokal kjenning, fotograf Mona Nordøy.

— Hun er utrolig dyktig, så det blir et spennende samarbeid. Vi ønsker å samarbeide tett med henne fremover, og har booket inn at hun kan ta bilder av Birkenåsen i alle årstider og med alle aktiviteter. Vi tok faktisk skolebussen sammen som barn, jeg har et minne av det på bussturen fra Austmarka til Kongsvinger, sier Cato.

Cato og Tore har begge flyttet ut fra Kongsvinger, og er i dag bosatt på henholdsvis Trysil og Hamar. Men foreldrene deres bor fortsatt på Austmarka, så de er titt og ofte innom Kongsvinger.

De er begge utdannet på Handelshøyskolen BI. Cato har vært gründer i Vekterselskapet AS som ble solgt til Hafslund ASA i 2001. Han var konserndirektør i Hafslund frem til 2006.

Malmlaft Eiendom AS med datterselskap hadde driftsinntekter på 19 millioner kroner i 2019, en nedgang fra året før da driftsinntektene var 95 millioner kroner. Driftsresultatet for 2019 var 5,5 millioner kroner mot 37,9 millioner kroner i 2018. Nedgangen forteller at de for tiden jobber mye med reguleringsplaner og ikke har like stort salg som for et par år siden, sier Cato Haugen.

Brødreparet har bygget cirka 300 enheter på Sjusjøen og er utsolgt på Trysil. På Sjusjøen har de utbyggingsområder, men der er det for øyeblikket byggestopp for nye hytter.

Powered by Labrador CMS