Jørgen Sandman og kona Anna (t.h.) ble reddet ut av leirraset i Gjerdrum. Jørgen skadet kragebeinet og måtte opereres på Kongsvinger sykehus. Nå er datteren Michelle (t.v.), som bor i Oslo, lykkelig gjenforent med begge foreldrene.

Måtte opereres for bruddskader etter Gjerdrum-raset

Jørgen Sandman endte på Kongsvinger sykehus og måtte opereres etter det forferdelige raset på Gjerdrum. Nå takker han for behandlingen han fikk der.

Publisert Sist oppdatert

Skredofferet er nå utskrevet fra sykehuset og gjenforent med kona Anna og datteren Michelle.

– Jeg er veldig takknemlig for den forståelsen som jeg har blitt møtt med, og den hjelpen jeg fikk på Kongsvinger sykehus. Det gjelder sykepleiere, leger, kirurger og alle andre ansatte jeg traff på sykehuset, forteller Jørgen til Mitt Kongsvinger.

Ikke bare ble han operert på Kongsvinger sykehus, han fikk også nye briller og klær.

Sammen med kona Anna lå Jørgen Sandman og sov da han våknet av det han trodde var innbruddstyver. Det skulle imidlertid vise seg å være langt mer dramatisk.

– Jeg våknet av at det knaket. Så begynte hunden vår å bjeffe. Da trodde jeg det var noen som gjorde innbrudd med et kubein, sier Jørgen Sandman til Aftonbladet.

I dette området hadde familien Sandman leilighet.

Plutselig gikk skredet, og familiens bolig ble knust og forsvant flere hundre meter på leirmassene. På mirakuløst vis kom de seg ut av huset og ble sittende på det som en gang var husets vegger. Etter en times tid ble de oppdaget av et redningshelikopter og reddet opp av skredmassene. Jørgen skadet seg i flukten ut av huset og ble fraktet videre til Kongsvinger sykehus, hvor han måtte operere etter bruddskader i kragebeinet.

– Da helikopteret kom, sa jeg at de måtte ta Jørgen først, fordi han var skadet. Så kom de og skulle hente meg. Da prøvde jeg å si at hunden måtte også komme opp. Forståelig nok sa redningsmannnen at det er mennesker som må hentes opp først, forteller Anna Sandman til NRK.

Hun beskriver lettelsen hun følte av å bli funnet, men også sjokket over å måtte forlate et kjært familiemedlem i raset.

Også familiens kjæledegge, dalmatineren Zajka ble reddet opp av lerimassene.

– Da jeg forsto at Zajka ikke kunne være med oss i helikopteret, så var det et sjokk. Da tenkte jeg bare på at jeg håper at hun klarer seg, sier hun.

På Kongsvinger sykehus fikk Jørgen Sandman gladmeldingen om at familiens hund, dalmatineren Zajka, var blitt reddet ut av leirmassene.

Powered by Labrador CMS