Innhold fra annonsør

Tråkker til med satsing på barn og unge

Glåmdal sykleklubb satser på barn og ungdom, og tirsdag braker det løs med ungdomstrening. Det viktigste er ikke å utvikle aktive syklister, men at de kan håndtere sykkelen i ulikt terreng og kunne forstå trafikkbildet når de er ute og sykler i sentrum.

Publisert

Det er mange som sykler til skolen, og det er viktig for Glåmdal sykleklubb at dette går riktig for seg. Dette er noe av bakgrunnen for at vi øker satsingen på barn og ungdom. I tillegg til at de skal lære å håndtere sykkelen, kommer vi også til å legge inn en liten leksjon i hvordan en vasker og vedlikeholder sykkelen. Vi ønsker alle unge fra 1. klasse til 7. klasse velkommen til Markensveien 9 klokken 18:00 på tirsdager. Det eneste deltakerne trenger for å være med er en hjelm og en sykkel som kan brukes på grus og stier. Syklistene blir tatt godt i mot av Norges beste juniorer som vil komme med tips og triks med sykkelen. Det eneste deltakerne trenger for å være med er en hjelm og en sykkel som kan brukes på grus og stier.

Gå til vår Spond-gruppe for å melde deg inn og få all informasjon om treningene.

Sponsorene er viktige

Som de fleste andre klubber er vi avhengig av gode samarbeidspartnere. Betong Øst og Mapei har støttet oss i 11 år. Sammen med Ekås AS har de sørget for kontinuitet og seriøsitet som er viktig for at vi skal lykkes. De siste årene har også Aktiv Bemanning og Eidsiva blitt med på satsingen. Vi er stolte over at disse har trua på oss år etter år.

Landets beste sykkelklubb Glåmdal syklekubb har tatt mange NM-titler gjennom årene. På 1970- og 1980-tallet var det flere stjerner som syklet i vår klubbdrakt. Den mest kjente er «Obersten» Dag Otto Lauritzen, som tok OL-bronse i Los Angeles i 1984. En person som skal ha stor del av æren for suksessen den gangen – og også for at Glåmdal SK fortsatt er en stor klubb, er Sverre Ekås. Han var selv en suksessfull sykkelrytter som kapret mange NM-titler på 1970-tallet. Men også som leder og sponsor har Sverre vært gull verdt for klubben.

De siste årene har Glåmdal SK satset på juniorer som til daglig er elever ved NTG Kongsvinger. Det har vært et godt samarbeid som har medført at Glåmdal SK har Norges beste juniorlag.

Satser på flere områder

Våre spreke mosjonister har jobbet med klipping og rydding av stier. Og takket være snille grunneiere har det blitt jobbet i et område på sommeren som har medført investeringer i en egen Snow Dogg. Det har nå blitt fine stier for gående og syklende både vinter og sommer.
Våre spreke mosjonister har jobbet med klipping og rydding av stier. Og takket være snille grunneiere har det blitt jobbet i et område på sommeren som har medført investeringer i en egen Snow Dogg. Det har nå blitt fine stier for gående og syklende både vinter og sommer.

TERMINLISTE TRENING 1.-7. KLASSE

DATO HVA HVOR
04.maiBalanse og svingteknikk.Utenfor Kongsvingerhallen
11.maiTrafikksikkerhet. Hvordan sykle trygt i trafikkenKongsvingerhallen og byparken
18.maiVask av sykkel, samt en rolig sykkerunde rundt i ByparkenKongsvingerhallen og byparken
25.maiGiring og bruk av terrengetSykehusskogen
01.junFlaskelanging, sykle på planke og stafettTråstad
08.junTeknikk i bakke og svingteknikk utforTråstad
Sommerferie
17.augBremse og svingteknikk. Kroppsposisjon ved oppbremsingLangeland skole
20.augSYKKERITT: Glåmdal Petit PrixUtenfor Kongsvingerhallen
24.augKordinasjon . Sykle på stier.Tråstad
31.augTeknikk og lek
01.sepSYKKELRITT: Tour of Noway for kidsUtenfor Biblioteket
Powered by Labrador CMS