Krysser du denne grensen på vei inn i Norge, kan du få 10.000 kroner i bot.
Krysser du denne grensen på vei inn i Norge, kan du få 10.000 kroner i bot.

10.000 i bot for å krysse grensa

Politiet ser svært alvorlig på kryssing av korona-stengte grenseoverganger, og reagerer med bøter på opptil 10.000 kroner for de som gjør det.

Publisert Sist oppdatert

– De som krysser grensen utenom de lovlige grenseovergangsstedene risikerer å bli straffeforfulgt. Det jobbes kontinuerlig med å vurdere politiets tilstedeværelse og hvor vi skal drive kontroll, i den hensikt å begrense importsmitte. Politiet utfører jevnlige stikkontroller på grenseovergangsstedene som ikke er lovlige å benytte, sier stabssjef Pål Erik Teigen i Innlandet politidistrikt.

Stengingen av flere grenseoverganger skyldes samfunnets behov for å få kontroll på importsmitte knyttet til koronapandemien.

I Innlandet er det grenseovergangene ved Linna, Støa, Riksåsen og Magnormoen som er åpne. De andre grenseovergangene er ulovlige å benytte.

Foreløpig er ingen i Kongsvinger-området anmeldt for ulovlig kryssing, men tidligere i dag ble en person anmeldt etter å ha passert Flermoen grenseovergang i Trysil.

– Politiet har en forventing om at alle bidrar til å redusere smitte slik at vi så snart som mulig kan åpne samfunnet igjen. Vi ser svært alvorlig på ulovlige grensepasseringer, sier Teigen.

Innlandet politidistrikt opplyser at de kontinuerlig driver etterretningsarbeid for å avsløre brudd på smittevernsbestemmelsene. Dette påvirker blant annet hvilke grenseoverganger de er tilstede på – og når.

Powered by Labrador CMS