Matias Aadnøy er vokst opp på Gjerdrum, og en av hans barndomskamerater er berørt av tragedien. Bildet er tatt i forbindelse med at Matias signerte ny kontrakt med KIL.
Matias Aadnøy er vokst opp på Gjerdrum, og en av hans barndomskamerater er berørt av tragedien. Bildet er tatt i forbindelse med at Matias signerte ny kontrakt med KIL.

– Ikke gått helt opp for meg ennå

KIL-spiller Matias Aadnøy er glad han var på hytta og ikke hjemme i Gjerdrum da jordraskatastrofen inntraff. – En av bardomskameratene mine bor i ett av husene som nå står helt på kanten, men som ennå ikke har rast, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Den talentfulle KIL-spilleren innrømmer at det som har skjedd er uvirkelig.

– Det har ikke gått helt opp for meg ennå, sier 20-åringen til Mitt Kongsvinger.

Barndomshjemmet ligger et par kilometer unna det berørte boligfeltet, men han kjenner godt til flere av de berørte.

– En barndomskamerat av meg bor i ett av husene som står helt på kanten og er i fare for å rase. Heldigvis var han på hytta og ikke hjemme. Jeg tror flere av de berørte ikke var hjemme i julen, og sånn sett kunne det kanskje gått enda verre om jordraset hadde skjedd på et annet tidspunkt. At det skjedde i julen var flaks oppe i det tragiske, sier han.

I likhet med barndomskameraten, har også Matias har tilbragt romjulen på hytta med familien sin, og var ikke hjemme på Gjerdrum da katastrofen skjedde. Han våknet opp onsdag morgen med mange tapte anrop og meldinger på telefonen, og skjønte at noe hadde skjedd.

– Det er et lite lokalsamfunn, så det er klart at dette går dypt inn på meg. Jeg har hørt at en som var hjelpelærer på ungdomsskolen jeg gikk på, er blant de savnede. Det har satt en skikkelig støkk i meg, forteller KIL-spilleren, som reiser hjem fra hytta i ettermiddag. Han er spent på å ta rasområdet i nærmere øyensyn.

– Jeg har fulgt TV-sendingene, og bildene vi ser er uvirkelige. Det kommer til å bli rart å se det i virkeligheten. Selv om min familie ikke er direkte berørte, så føler jeg veldig med lokalsamfunnet, sier han.

Powered by Labrador CMS