Adem Güven kom inn etter pause, og bidro til å sette ytterligere press på Øygarden. Dessverre hjalp det ikke, og kampen ebbet ut 1-1.

— Jeg er veldig skuffet

Espen Nystuen klarte ikke å skjule stor skuffelse over at det bare ble ett poeng borte mot bunnlaget Øygarden. – De skapte en målsjanse, og den scoret de på, sa han etter 1-1-kampen.

Innbyttere:

Adem Güven 4, Ridouan Essaeh, Ghyu-wahn Lee, Mac Laham.

KIL Toppfotball reiste til Bergen med en god porsjon selvtillit etter en sterk seier mot Ranheim lørdag. Og det så ut til at de skulle fortsette i det gode sporet.

Høyt press og aggressive i ballgjenvinningen gjorde at de tok kontroll fra start. Men det var hjemmelaget som tok ledelsen etter en glipp i forsvarsrekka. Riffi Mandanda hadde først en god redning, men Aune Heggebø var først på returen og satte ballen i nettet. Da var det spilt ni minutter.

Dette så ikke ut til å knekke KIL, som fortsatte å dominere. Til tross for et greit overtak spillemessig klarte de ikke å skape de store målsjansene.

Etter en drøy halvtime ble det klabb og babb i Øygarden-forsvaret. Ludvig Langrekken snappet ballen rett foran keeper. Vendte seg, slo ballen mellom beina på en forsvarer og på bakre stolpe hvor Christian Røer stupheadet inn utligningen.

Etter pause fortsatte KIL å presse. En frisk Adem Güven var kommet inn, og skapte ubalanse i motstanderens forsvar. Men KIL bare stanget og stanget. Det ville seg ikke. De kom ikke til de store sjansene, men unntak av et farlig skudd fra Martin Hoel Andersen.

Men minutter før slutt fikk Even Bydal det som var kampens store mulighet til å avgjøre. Dessverre regelrett bommet han på ballen, og kampen ebbet ut 1-1.

– Det er svakt av meg. Jeg rett og slett bommet på ballen. Den kom litt fort på, men det er ingen unnskyldning, erkjenner Bydal etter kampen.

– Tenkte du der og da at du kunne bli matchvinner?

– Jeg rakk rett og slett ikke å tenke, sier han.

KIL-trener Espen Nystuen var en skuffet mann etter kampen. 1-1 mot Øygarden var ikke det han håpet på.

– Jeg hadde håpet på tre poeng, vi får ett – og jeg er veldig skuffet.

– Hvordan vil du oppsummere kampen?

– Øygarden scorer på den eneste sjansen de har i hele kampen. Vi skaper åtte målsjanser, men sliter med å få ballen i mål, noe som er en viktig del av fotball.

– Klarer du å se bak resultatet og trekke frem noe positivt?

– Det er så skuffende at vi ikke får tre poeng, så jeg har problemer med det. Men er gode defensivt og lar de ikke skape sjanser, sier Nystuen, som svarer på om han før kampen mot Ranheim ville vært fornøyd med fire poeng i kampene mot Ranheim og Øygarden.

– I utgangspunktet ville jeg det. Men Øygarden er et lag vi skal slå, sier han kontant.