Assistenttrener Toni Huuhka (nærmest) skal lede KILs skjebnekamp fra benken mens Espen Nystuen (bak) fortsatt må finne seg en annen plass langs banen.

Toni leder KIL i skjebnekampen

Finnen Toni Huuhka leder KIL sammen mot Grorud, etter at Espen Nystuen ble ilagt to kampers karantene etter sitt verbale utbrudd i forrige kamp. Han har kampplanen klar: – Vi skal vinne. Så enkelt som det!

Publisert Sist oppdatert

Toni Huuhka kom til KIL som Mika Lehkosuos høyre hånd foran sesongen. Etter at landsmannen ble løst fra trenergjerningen, har Huuhka fortsatt som assistent under Espen Nystuen. Mot Stjørdals-Blink klikket Espen Nystuen på fjerdedommeren, og serverte noen gloser som fotballforbundet mente kvalifiserte til to kampers utestengelse. Det betyr at Toni er den som leder laget i den viktige kampen i dag.

– Vi har hatt gode treninger etter karantenen og er godt forberedt til møtet mot Grorud. Jeg synes gutta virker gode og forhåpentligvis viser dem det i dag, sier Huuhka.

– Hvordan blir det for deg å lede laget i en så viktig kamp?

– Jeg er ikke alene, for Eirik (Mæland) er også der. Så det er ikke noe one man-show. Vi har uansett forberedt oss hele uken på at Espen ikke leder laget, men det har ikke så mye å si. Det er gutta ute på banen som skal gjøre jobben.

– Grorud har en tøff kamp fra torsdag i beina. Er det en fordel for KIL?

– Nei, jeg tror ikke det. Dette er en viktig kamp for Grorud også, så jeg tror ikke kampen de spilte mot Jerv på torsdag har noe å si. Jeg tror det er det som er i hodet – det mentale – som blir det viktigste.

– Har det vært bra eller dårlig for KIL med en koronapause?

– Begge deler. Mentalt har det vært bra med en liten pause, og vi har sett bra ut på treningene etter at vi kom i gang igjen. Vi hadde et godt resultatet før pausen, og sånn sett hadde det vært bra og fortsette den flyten. Men det er som det er, og vi er godt forberedt, sier han.

Mitt Kongsvinger tror KIL starter med følgende lag: Riffi Mandanda - Ville Jalasto, Edvard Skagestad, Christian Røer - Herman Solberg Nilsen, Even Bydal, Kamer Qaka, Victor Grodås - Mac Laham - Markus Aanesland, Martin Hoel Andersen.

Powered by Labrador CMS