Dommer Harald Røvig Sletner kom i fokus på Gjemselund.
Dommer Harald Røvig Sletner kom i fokus på Gjemselund.

Dramatisk aften på Gjemselund

Oppgjøret mot Stjørdals-Blink ble kontrastenes aften. Dramatikk lå i lufta fra første til siste spark, i en kamp hvor Espen Nystuen fikk marsjordre allerede før pause.

Publisert

Fra tribuneplass trodde Espen Nystuen at han hadde sett sitt lag rykke ned til Post-Nord-ligaen da gjestene fra Trøndelag utlignet til 2-2. Selv om han etter kampen var strålende fornøyd med 3-2-seier og tre livsviktige poeng, virket det som om utvisningen la en liten demper på stemningen. Da Mitt Kongsvinger snakket med han et kvarter etter kampslutt, var han fortsatt irritert.

– Jeg mener at fjerdedommeren fremprovoserte det røde kortet, sier Espen, og forklarer hva som skjedde:

BØRS

Riffi Mandanda 7

Herman Solberg Nilsen 4

Per Magnus Steiring 3

Edvard Skagestad 5

Ville Jalasto 5

Victor Grodås 3

Even Bydal 3

Kamer Qaka 5

Mac Laham 4

Markus Aanesland 3

Martin Hoel Andersen 3

Innbyttere:

Mathias Gjerstrøm 5

– I en så viktig kamp som dette er det helt naturlig med engasjement. Vi fikk et frispark og jeg mente det også skulle være gult kort, og forsøkte å få dommerens oppmerksomhet. Da kommer fjerdedommeren helt opp i ansiktet mitt og er hissig. Jeg ble provosert av at han er helt oppe i ansiktet mitt, og full av adrenalin og engasjement ba jeg han gå å legge seg i kurven sin, forklarer Nystuen.

– Hva synes du om at fjerdedommeren er helt oppe i ansiktet ditt i disse koronatider?

– Jeg reagerer selvsagt på det, og reagerer på at en fjerdedommer er med på å fremprovosere en slik handling, i stedet for å dempe gemyttene.

– Kommer KIL til å protestere på utvisningen?

– Jeg skal ta en prat med dommerne, så får vi se hva vi eventuelt foretar oss. Jeg synes ikke det som skjedde er greit, sier han.

I tillegg til KIL-trenerens røde kort, delte dommer Harald Røvig Sletner ut hele ni gule kort. Sletner dømte en svak kamp, og må ta sin del av ansvaret for at det til tider var dårlig stemning på banen. 0-1-scoringen til Stjørdals-Blink burde vært annullert for angrep på Riffi Mandanda, som ble liggende nede etter å ha fått en albue i overkroppen.

Med et nydelig hodestøt sørget Ville Jalasto for at KIL utlignet, og kunne gå til pause med 1-1. KIL var det beste laget, og fortsatte å styre kampen etter hvilen. Innbytter Mathias Gjerstrøm sørget for 2-1 etter en meget strek enkeltmannsprestasjon for han avsluttet med å chippe ballen over keeper. 2-2 kom på et frispark like utenfor 16-meteren, og da trodde alle at KIL nok en gang hadde rotet bort seieren. Men Christian Røer dukket opp og ble matchvinner – akkurat slik han ble på overtid i serieåpningen mot Ham-Kam.

Powered by Labrador CMS