Kamer Qaka mener han er klar for 90 minutter i KIL-drakta mot Ranheim.

Kamer er mannen KIL trenger

Kamer Qaka er full av spilleglede og forsikrer at han skal yte maksimalt for at KIL berger plassen. Men han vil ikke beskrive seg som en redningsmann.

Publisert Sist oppdatert

Norsk-albaner har kommet inn som et friskt pust i KIL. Selv om han ikke har vært i klubben mer enn ei drøy uke, så har han funnet sin plass i gruppa og det meldes om at han allerede tar skikkelig for seg og stiller krav.

– Jeg er en vinnerskalle og det merker nok lagkameratene mine. Jeg er kjent for å være temperamentsfull, men er nok blitt klokere til å bruke temperamentet riktig, sier han med et smil.

25-åringen med fortid i blant annet Vålerenga, Kristiansund og Sarpsborg 08, har de siste tre årene spilt fotball i Romania. I 12. time fikk KIL signaturen hans, og det er ingen tvil om at den tekniske sterke og ballsikre midtbanespilleren er både en spillertype og en type laget trenger.

KIL-Ranheim

Sannsynlig lagoppstilling: Riffi Mandanda – Per Magnus Steiring, Edvard Skagestad, Ville Jalasto – Fredrik Pålerud, Martin Vinjor, Edvard Bydal, Kamer Qaka, Victor Grodås – Martin Hoel Andersen, Adem Güven.

– Jeg har mye selvtillit, og sånn sett tilfører jeg kanskje spillergruppa noe. For det gjør noe med hodet å tape kamp etter kamp. Jeg mener det største problemet til KIL sitter i hodet på spillerne. Vi er en veldig fin gruppe, stemningen er god og det er mange gode fotballspillere her. Det skal vi vise publikum, sier han.

– Nå gjelder det bare å glemme det som har vært, og rette blikket mot det som skal skje. Sammen skal vi klare dette, sier han.

Lørdag møter KIL et Ranheim-lag som må vinne om de skal henge med i toppen. Kamer Qaka frykter ingen, og lover KIL-supporterne at han er i enda bedre form enn han var under debuten mot Jerv sist helg. Det lover i så fall bra, for Kamer var KILs bestemann til kreftene tok slutt, og han ble byttet ut etter rundt 60 minutter. Da ledet KIL 1-0 i kampen som endte 1-1.

Espen Nystuen gjør en endring på laget mot Ranheim.

– Nå er jeg klar for 90 minutter, sier han, uten at trener Espen Nystuen vil love han det.

– Vi får se hvordan kampbildet blir, men han blir viktig for oss i innspurten, sier Nystuen, som beskriver Ranheim som en «bonuskamp» for KIL.

– Vi går selvsagt for seier, men dette er ingen kamp vi må vinne for å berge plassen. Ranheim er et godt lag, og det vil være bonus om vi tar poeng. Det viktigste for oss er å fortsette prosessen og utvikle oss slik at vi til slutt kommer over streken, mener han.

– Men for all, del. Det er fullt mulig å slå Ranheim. Er vi fokuserte og konsentrerte defensivt, samtidig som vi tar kontringene når de byr seg, så kan vi overraske. Det blir viktig å nekte dem innlegg og cornere, legger han til.

Etter hva Mitt Kongsvinger erfarer, vil KIL gjøre en endring på laget som startet mot Jerv. Christian Røer har karantene og erstattes av Edvard Skagestad, som hadde karantene sist. Ellers er det gledelig å se at Simon Marklund er tilbake i troppen etter skade.

Powered by Labrador CMS