KIL-kaptein Adem Güven innrømmer at det nå ser mørkt ut.

– Nå er vi farlig nær nedrykk

KIL-kaptein Adem Güven innrømmer at det nå blir tøft å berge plassen. KIL klarer ikke å avgjøre kamper, og Adem mener årsaken er bunnlagmentalitet.

Publisert Sist oppdatert

Med 1-1 og kun ett poeng mot Sandnes Ulf var det en deppet KIL-gjeng som forlot Gjemselund søndag. Ett poeng holder ikke i den situasjonen klubben er i. Med en fot i Post Nord-ligaen og det andre på et bananskall, er det lite som tilsier at det ble OBOS-ligaspill på Gjemselund neste år.

Nok en gang hadde KIL motstanderen på gaffelen, men et baklengsmål like før slutt frarøvet dem seieren.

– Vi viser bunnlagmentalitet, og er livredde for ikke å vinne. Vi slipper oss bakpå, selv om vi i pausen ble enige om å kjøre på videre. Hvis du ser på de sju siste kampene, så har vi sju uavgjorte kamper. Hadde vi vunnet bare to av dem, så ville vi hengt med lagene foran oss, sier Adem.

BØRS

Riffi Mandanda 6

Fredrik Pålerud 5

Edvard Skagestad 5

Per Magnus Steiring 4

Christian Røer 4

Victor Grodås 3

Kamer Qaka 4

Even Bydal 4

Mac Laham 4

Adem Güven 5

Martin Hoel Andersen 3

KIL - Sandnes Ulf 1-1 (1-0)

1-0: Mac Laham (23)

1-1: Kent Håvard Eriksen (83)

Gjemselund stadion, søndag kl 15:00

KILs lag:

Riffi Mandanda – Fredrik Pålerud, Edvard Skagestad, Per-Magnus Steiring (Markus Aanesland fra 86. minutt), Christian Røer (Ville Jalasto fra 61. minutt), Victor Grodås, Kamer Qaka, Even Bydal, Mac Laham (Harald Holter fra 78. minutt), Adem Güven og Martin Hoel Andersen.

– Var dette spikeren i kista?

– Nei, det er fortsatt 12 poeng å spille om, men vi er farlig nær. Vi kan ikke gi opp før det er for seint. Men nå er vi avhengig av at lagene rett over oss ikke tar poeng, sier han.

1-1 mot Sandnes Ulf var hakk i plata med tanke på hvordan det har vært i det siste. KIL evner ikke å avgjøre kampene. Trener Espen Nystuen var minst like skuffet som sine spillere.

– Jeg synes vi spiller en god første omgang og leder 1-0. Vi får kampen dit vil. Etter pause blir vi feige, tør ikke spille ball, tørre ikke stå etter og skal forsvare ledelsen. Det nytter ikke.

– Var dette toget som gikk?

– Nei, det har ikke gått noe tog. Men det begynner å se stygt ut. Fire kamper gjenstår og vi må sannsynligvis vinne dem alle.

– Har du noen forklarer hvorfor dere ikke klarer å vinne kamper?

– Nå r vi kommet dit at det er det mentale. Sånn som i dag er det frykten som overtar og verne og poengene vi har i lomma.

– Er det noe du kunne gjort annerledes fra benken?

– Ja, det er det helt klart når vi leder 1-0 og kampen ender 1-1. Jeg kunne sikkert gjort noen bytter litt annerledes.

– Hva blir jobben videre?

– Nå tar vi et par dager fri og samler troppene igjen på onsdag. Vi har hatt tre harde kampuker og gutta trenger det nå, sier han.

Powered by Labrador CMS