Spillende trener Lars Erik Hesbråten vet fortsatt ikke om det blir noe seriespill denne sesongen.
Spillende trener Lars Erik Hesbråten vet fortsatt ikke om det blir noe seriespill denne sesongen.

Hockeystarten i det blå

Spillende A-lagstrener Lars Erik Hesbråten håper i det lengste at de skal få spille kamper denne sesongen, men innrømmer at det henger i en tynn tråd.

Publisert

I neste uke skal Norges Ishockeyforbund ha sportsmøte og se på mulighetene for å komme i gang med kamper i 2. divisjon. Grethe Fjeldstad, som er ansvarlig for serieoppsettet i forbundet, sier til Mitt Kongsvinger at de på sportsmøtet vil sette en siste frist for å kunne gjennomføre sesongen. Hun vil ikke spekulere i noen dato, men det er innlysende at de må komme i gang med seriespillet senest i løpet av januar for å kunne gjennomføre 2. divisjon.

– Hvis vi ikke klarer å gjennomføre dobbelt serie, så blir det ikke noe kvalik for opprykk til 1. divisjon, og ingen av lagene i 1. divisjon vil da rykke ned, sier hun.

– Er det ikke aktuelt å gjennomføre en enkeltserie?

2. DIV 2020/21

Følgende lag er med i 2. divisjon:

Bergen

Hasle/Løren U21

Kongsvinger

Kristiansand

Ski

Skien

Tromsø

­– Nei, det gir ikke et godt nok grunnlag for å spille kvalifisering, påpeker Fjeldstad.

Kongsvingers spillende trener, Lars Erik Hesbråten, er innforstått med at sesongen kan gå fløyten – men han håper selvsagt i det lengste at det ikke skjer.

­– Jeg har levd i trua på at vi skal komme i gang og har fortsatt et håp. Men jeg har forståelse for at det må gjennomføres en dobbelt serie hvis det skal bli aktuelt med kvalik. Seks kamper er et for dårlig grunnlag. Jeg kan ikke gjøre annet enn å krysse fingrene og håpe at de nye smitteverntiltakene vil bidra til at vi kan komme i gang, sier Hesbråten.

– Klarer du å holde motivasjonen oppe hos spillerne dine?

– Ja, jeg vil skryte av spillerne. Vi trener godt til å være et 2. divisjonslag, og gutta viser at de vil. Jeg har sagt at vi skal være på treninger for å trene, selv om det ikke er kamper. Det er selvsagt en balansegang på hvor hardt vi skal kjøre, men jeg vil berømme spillerne for jobben de legger ned selv om det er uvisst hva som skjer. Å trene godt handler også om å skape gode vaner, og det mener jeg vi får til, sier 35-åringen med 564 kamper fordelt på 14 sesonger på øverste nivå i Norge. Kongsvinger-gutten har også 11 A-landskamper.

– Så Kongsvinger vil være godt forberedt om serien starter i januar?

– Ja, vi vil være så godt forberedt som vi kan få blitt. Vi har trent bra hele veien, sier Hesbråten.

Powered by Labrador CMS