Skyfri himmel og temperaturer som setter fart på vårfølelsen lørdag ettermiddag i Kongsvinger sentrum.

Nyt finværet de neste dagene

Uken startet kanskje med snøfall, men de neste dagene får vi kjenne på våren i Kongsvinger.

Publisert Sist oppdatert

Godværet har festet seg for en liten stund, forteller vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt. Det er for øyeblikket et høytrykk som dominerer over landet, som gir rolige vindforhold, lite skyer og gode temperaturer.

Lørdag klokken 14.00 ble det målt til 14,1 grader ved målestasjonen i Kongsvinger, opplyser Haga.

— Det ser ut til at temperaturen kan bli ennå litt høyere i morgen, med 15-16 varmegrader. Også mandagen blir fin. Det ser ut til at det skal holde stand til kanskje tirsdag, før temperaturene svekkes.

SJEKK VÆRMELDING FOR KONGSVINGER!

— Det er en stor omlegging som har skjedd i atmosfæren den siste uken, fra vintervær til - kanskje ikke helt sommervær - men i hvert fall ordentlig vårvær.

Uken startet med snøfall også i Kongsvinger, natt til mandag la det seg snø flere steder på Østlandet.

— Det er fortsatt kaldt på nettene disse dagene, med temperatur på null og litt under null grader. Så det lir nok litt nattefrost de neste dagene, men gode temperaturer på dagtid.

Slik så det ut ved Speismark fredag ettermiddag. Selv om det er gode temperaturer på dagtid, er det fortsatt kjølig på nettene.

— Dette er typisk aprilvær, og vanlig at vi får sånne svingninger i temperatur. Men temperaturen ligger nok litt i overkant av det vi pleier å ha i april, sier Haga.

Det er sendt ut gult farevarsel for skogbrannfare. Det er lokal gressbrannfare i snøfrie områder østafjells. 15. april startet også det generelle bålforbudet.

Del dine leserbilder av finværet i Kongsvinger med oss! #mittkongsvinger på Instagram.

Powered by Labrador CMS