Vegard Hansen leverte et sterkt NM i helgen, men det kan ha vært det siste mesterskapet.
Vegard Hansen leverte et sterkt NM i helgen, men det kan ha vært det siste mesterskapet.

Går i tenkeboksen etter sterkt NM

Vegard Hansen fikk fart på skøytene og gikk inn til gode plasseringer under sprint-NM, men det kan ha vært det siste mesterskapet for 26-åringen fra Kongsvinger.

Publisert

Hansen deltok på 500-meter og 1000-meter både fredag og lørdag.

Vegard var før mesterskapet rangert som nummer 15 på 500-meter og nummer 10 på 1000-meter.

På fredag gikk Vegard inn til en 16. plass på 500-meter. Tiden var på 38.35, som var bare fire hundredeler unna sesongbeste og personlig rekord.

På 1000-meteren gikk han inn til 12. plass på tiden 1.16.22, som var 1.22 unna sesongbeste og personlig rekord.

Lørdag ble det 14. plass på 500 meter, da med tiden 38.80. På 1000m ble det også en 7. plass med tiden 1.16.31. Hansen endte sammenlagt på en 9. plass.

Stort dilemma

Dette var resultater som Hansen fint kunne leve med. Etter mangel på konkurranse det siste året, var det godt å kunne gjennomføre et godt mesterskap.

Nå er det imidlertid tid for å reflektere.

– Målet har alltid vært å bli best. Jeg har satset fullt ut hele veien, og så har det stått stille noen år grunnet forskjellige ting. Det har vært litt stang ut, og jeg har mistet noen treningssesonger med skader.

Skøyter er fortsatt like moro, men det har før sesong vært en vurderingssak om han skulle ta ett år til.

– Så har jeg hele tiden studert på NTNU ved siden av. Det krever veldig mye å satse på dette nivået. Det er et krevende liv som ikke gir rom for så mye annet. Mastergraden skal leveres nå til sommeren, og så har jeg fått en jobb allerede som ikke blir så veldig forenelig med toppidrett. Det er en vurderingssak, må jeg innrømme, sier Hansen.

Kan ha vært siste NM

Hansen svarer ja på spørsmålet om dette kan ha vært det siste mesterskapet hans, men flere stemmer skal også få komme til. Både nærmeste familie og arbeidsgiver.

– Jeg sa til meg selv før denne sesongen, at jeg måtte bli så god at jeg kunne gå på landslaget og gå verdenscup. Det var et veldig hårete mål. Ellers måtte jeg begynne å rette fokuset mot andre ting i livet jeg har lyst til å gjøre. Så har jeg gått ferdig sesongen, og nå må jeg vurdere. Jeg har ikke tatt avgjørelsen ennå, men jeg sitter og tenker på det akkurat nå, sier Hansen.

Det blir ingen enkel avgjørelse, for selv om Hansen ikke er en fremadstormende tenåring i skøytesporten, merker 26-åringen nå at det aldri har gått bedre ute på isen.

– Det skulle vært synd å gi seg nå. I år kjenner jeg at jeg har tatt flere steg i riktig retning, selv om det ikke har vært så mange konkurranser. Jeg har aldri gått så bra som jeg har gjort i år, på tross av en veldig rar sesong.

Powered by Labrador CMS