NTG-elev testet positivt – elevene sendt hjem

Elevene ved Norges Toppidrettsgymnas videregående skole i Kongsvinger er sendt hjem etter at en elev har testet positvt for korona.

Publisert

Dette bekrefter rektor Bente Melby overfor Glåmdalen.

– I dag var det vår tur. En elev på videregående har testet positivt. Vi har hatt kontakt med smittevernteamet og kommuneoverlege, og det er de som setter retningslinjene for hvilke grep vi skal ta, sier Melby til avisen.

For å være på den sikre siden, valgte skolen å sende alle elevene ved de tre videregående trinnene hjem. Smittetilfellet vil ikke berøre ungdomstrinnet, som ikke har vært i kontakt med den smittede eleven.

Skolens rektor sier til Glåmdalen at eleven ble testet på et tidlig tidspunkt, og skolen mener derfor at de har god kontroll på situasjonen.

– Det er lite sannsynlig at det vil berøre flere. Nå har jeg snakket med kommuneoverlege og smittevernteamet, og det er ingenting som tilsier per dags dato at ikke skolen er i gang igjen på mandag, sier Melby, som i går fortalte Mitt Kongsvinger at NTG Kongsvinger velger å ha hjemmeskole for videregåendeelevene i uke 51.

— Bakgrunnen for dette er at vi har mange elever med lang reisevei og en del er avhengig av å fly for å komme hjem. Ettersom smittetrykket i Kongsvinger er stort ønsker vi å gi elever og foresatte en garanti for at alle kommer hjem til jul, fortalte hun.

Powered by Labrador CMS