Fra og med torsdag må alle reisende til Norge ha med seg en under 24 timer gammel koronatest.
Fra og med torsdag må alle reisende til Norge ha med seg en under 24 timer gammel koronatest.

Regjeringen strammer inn på grensene – alle reisende må ha mindre enn 24 timer gammel test

Fra 1. april må alle reisende til Norge ha med seg en under 24 timer gammel koronatest, ta en hurtigtest på nytt ved grensen og vente til svaret er klart.

Norske statsborgere vil ikke kunne nektes innreise dersom de ikke oppfyller kravet, men det vil kunne gis bøter. Kravet om attest på negativ test gjelder ikke hvis det har vært umulig eller uforholdsmessig krevende å fremskaffe slik attest, opplyser regjeringen.

– Utenlandske statsborgere uten test tatt under 24 timer før ankomst, kan vi bortvise. Vi kan ikke utvise nordmenn som kommer til Norge, men de kan få bøter, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) til VG.

For personer som ankommer med fly, må testen være tatt maks 24 timer før oppsatt avgangstid på første del av flyreisen.

Ved ankomst til grensen må alle teste seg, som regel med antigen hurtigtest. De som forlater teststasjonen før svaret er klart, kan straffes med bøter.

– Det er viktig at de som tester positivt, går i isolasjon så fort som mulig. Kommunene bør organisere smittevernfaglig forsvarlig transport hjem for dem som ikke skal på karantenehotell, dersom de ikke bruker eget kjøretøy, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i pressemeldingen.

Regjeringen understreker at selv om man tester negativt på grensen, må man gjennomføre innreisekarantene. Alle som har vært på unødvendig reise må gjennomføre karantene på karantenehotell.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS