Føsker-Kletta er et industriområde som nå får flere aktører.
Føsker-Kletta er et industriområde som nå får flere aktører.

Her har kommunen solgt industriområde for flere millioner

Kongsvinger kommune har solgt eiendom for over fire millioner kroner til to aktører.

Publisert

En god bit av det avskogede industriområdet Føsker-Kletta er nå solgt. Dette er et industriområde langsmed riksveg 2 på Rasta, på høyre side i retning Eidskog. I henhold til kommunens forskrifter, skal området brukes til tungindustri.

Betong Øst og Gunnar Holth Grusforretning blir nærmeste naboer å regne. Her har kommunen solgt tomt til Mårveien AS og NDS Eiendom.

Beregnet areal er på henholdsvis ca. 9300 m2 og ca. 3150 m2. Med en kvadratmeterpris på 350 kroner ender sluttsummen på henholdsvis 3.255.000 og 1.102.500 kroner, pluss omkostninger.

Dette viser kjøpskontraktene Mitt Kongsvinger har fått tilgang på. Kommunen innkasserer med andre ord 4.357.500 kroner for eiendomssalget. Begge kjøpene er datert 7. januar.

Mitt Kongsvinger har vært i kontakt med daglig leder i Mårveien AS, Ole Thomas Gudmundsen, som foreløpig ikke ønsker å gå nærmere inn på fremtidsplanene.

Mitt Kongsvinger har også vært i kontakt med Sven Krister Stålhandske Adolfsson, som er styreleder og daglig leder i NDS.

Han forteller at de skal bygge ut mer plass til egen virksomhet. Eventuell utleie kommer med andre ord ikke først.

NDS tilbyr som foretak slitedeler, tilbehør og verktøy innen tungtransport. Produktene er altså rettet mot hengere og lastebiler.

– Forhåpentligvis står det klart i løpet av høsten i år, forteller Adolfsson.

Powered by Labrador CMS