Minibankene kan raskt bli tomme når Nokas, som en følge av vekterstreiken, innstiller alle verditransport-rutene i Innlandet.
Minibankene kan raskt bli tomme når Nokas, som en følge av vekterstreiken, innstiller alle verditransport-rutene i Innlandet.

Nå blir det kamp om kontantene

Liker du å ha kontanter i lommeboka, bør du fylle den opp nå. Fra lørdag innstiller Nokas samtlige verditransport-ruter til og fra Kongsvinger.

Publisert

At Nokas nå parkerer en rekke av bilene som brukes til transport av kontanter til og fra minibanker, butikker og en rekke banker, skyldes vekterstreiken som trappes opp natt til lørdag.

Dette vil raskt føre til svært begrenset tilgang på kontanter, før det i verste fall kan ende med å bli helt tomt.

– Det er med stor beklagelse vi innstiller samtlige verditransportruter i Innlandet, Oslo, Viken, Trøndelag, Møre og Romsdal, Ager og Vestfold og Telemark. Dette skjer fra lørdag 14. november, opplyser Nokas Verdihåndtering. Også i andre fylker blir verditransport-ruter berørt.

Flere av medarbeiderne som er tatt ut i streik er ifølge Nokas nøkkelressurser i kontantforsyningskjeden. Fraværet deres fører ikke bare med seg dramatiske konsekvenser driftsmessig, men innebærer også at kolleger av de streikende vekterne, i ulike funksjoner, nå permitteres.

På landsbasis har Nokas 750 minibanker. Flesteparten av disse blir nå ikke tilført nye kontanter. Nokas opplyser at forsyningen av kontanter til banker også vil stoppe opp. Det samme gjelder for butikker og øvrige næringsdrivende.

Loomis har også vektere i streik, men i mindre omfang enn konkurrenten Nokas.

Vekterstreiken har pågått siden 16. september. Fra lørdag morgen vil cirka 2.200 vektere fra Norsk Arbeidsmandsforbund være i streik som følge av konflikten med NHO Service og Handel. Vektere fra arbeidstakerorganisasjonen Parat oppnådde enighet for halvannen uke siden og vekterne som er organisert der gikk da tilbake til sitt arbeid.