12 nye bekreftet smittede i Kongsvinger

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser Kongsvinger kommune i en pressemelding tirsdag kveld.

Fem av de nye smittetilfellene er tilknyttet Marikollen skole, og inkluderer både barn og voksne.

— Vi har nå totalt seks bekreftet smittet av Covid-19 ved Marikollen skole, dette inkluderer både barn og voksne, skriver kommunen.

Det avventes fortsatt svar på prøver. Hele Marikollen skole settes i karantene og det avholdes hjemmeskole inntil videre.

Også på Sentrum videregående skole er flere klasser satt i karantene.

Smitteutbruddene gir også konsekvenser for flere av Kongsvinger kommune sine helseinstitusjoner. Det er oppdaget koronasmitte blant medarbeidere ved Holt HDO (heldøgns omsorgsbolig), Langelandhjemmet og Roverudhjemmet. Rutinemessig er alle nærkontakter informert, satt i karantene og testes fortløpende.

Det innføres besøksstopp ved Holt HDO frem til 04.12.2020. Også ved Roverudhjemmet, samt en avdeling på Langelandhjemmet, er det innført besøksstopp inntil videre.

Får konsekvenser bredt

Som en konsekvens av smitteutbruddet har Kongsvinger kommune også sett seg nødt til å stanse praksisordning/praksiselever innenfor helsefag fram til nyttår.

Som et kortvarig tiltak er det innført bruk av munnbind for alle ansatte i helsetjenesten.

Det anbefales bruk av munnbind på kollektivtrafikk for alle over 12 år og der det ikke er mulig å holde 1 meter avstand. Dette inkluderer også skoleskyss.

Videre er det i samråd med Idrettsrådet besluttet at alle kamper og konkurransevirksomhet for barn, ungdom og voksne stopper fram til 06.12.2020 (det utarbeides lokal forskrift).

Det kan bli aktuelt å stanse all breddeidrett hvis smittesituasjonen forverrer seg, skriver kommunen.

— Har du symptomer må du teste deg, oppfordrer kommunen og anbefaler på det sterkeste at innbyggerne oppholder seg mest mulig hjemme og følger de grunnleggende rådene.

Powered by Labrador CMS