Da snøen tinte hadde den lille stien blitt grusvei

Sent i fjor høst ble det lagt til et lite sideprosjekt mens Innlandet fylkeskommune rustet opp bussholdeplasser, og la ting bedre til rette for fotgjengere og offentlig transport på Langeland.

Fylkeskommunens prosjektleder, Jan Konttorp, sier de hadde midler til overs i prosjektet og spurte kommunen om de ønsket seg noe mer. Da fikk de svar at de kunne bygge en ekstra gangvei fra fortauet til gangstien langs vannpromenaden.

Fylkeskommunen la da en grusvei rett ved enden av treningsfeltet på Gjemselund, men kort tid etter kom snøen og gjorde at den nye gangveien inntil nylig ble liggende gjemt.

– Det gjenstår fortsatt noen oppussing og å kanskje føre på litt mer grus. Det ble jo lagt sent på høsten, så vi må se litt hvordan det blir nå som det har blitt bløtt i bakken, sier prosjektlederen.

Grusveien er antatt å være ferdigstilt innen sankthans dersom bakken blir tørr i antatt tid, men den er åpen for bruk slik den nå.

Selv om den nye gangveien har ligget gjemt under snøen denne vinteren, skal kommunen, i følge Andreas Fuglum, bli brøytet og vedlikeholdt på lik linje med den som ligger ved vannkanten, når den er ferdig.

Fuglem, som er rådgiver i Kongsvinger kommunes Næring- og Miljøavdeling, er den som spilte inn forslaget til fylkeskommunen. Han sier det har vært flere innbyggere som har spurt om å gjøre noe mer ut av stiene, og at kommunen selv har sett det var et behov for flere kryssløsninger mellom gangveiene.

– Det er et forsøk på å knytte de to veiene sammen og redusere barrièrevirkningen mellom dem. Dette har vært eksisterende stiler som folk har tråkket til, som nå har blitt til ordentlig gangvei som er lettere å vedlikeholde, sier Fuglem.

Powered by Labrador CMS