En vil ha ny grill og en vil bli kvitt gamle kabler

Publisert Sist oppdatert

Kongsvinger kommune får mange henvendelser av ulik art og viktighet. Noen ønsker seg en ny utegrill. Andre vil ha bort gamle kabler, mens andre gjerne vil overta en kommunal hytte som står ubrukt og forfaller. Og får han igjen parkeringspengene han som brukte opp sine siste mynter?

Lierfløyta er en populær samlingsplass til alle årstider. Der finnes det også en utegrill som flere har benyttet seg av på utflukter dit både sommer og vinter. Nå har Bjørg Udahl fra Ahus DPS henvendt seg til kommunen og etterlyst svar på en tidligere henvendelse om at Lierfløyta-grillen er ødelagt og må erstattes. Hun viser til at Ahus DPS er flittige brukere av plassen til utflukter og håper nå at kommunen kan få gjort noe med den ødelagte grillen.

En beboer i Øvrebyen spør i brevs form kommunen om problemer han har fått med septikktanken og oversvømmelse av kloakk i kjelleren. Dette mener innsenderen ikke skulle kunne skje etter at det ble foretatt en separeringsjobb i gaten for bare noen år siden. Kommunens svar på dette er å oversende saken til Givas, som ifølge kommunen er rett adresse for problemet.

Spørsmål omkring gamle adresser synes også å dukke opp jevnlig i den kommunale postkassa. En innsender er på jakt etter hva adressene fra Åsumbakken og videre nedover til Kurudsand het i fra 1910 og framover. Kommunen har etter beste evne søkt svar, men uten å lykkes. Innsenderen har fått de eldste opplysningene kommunen sitter på, men råder innsender til å ta kontakt med Brandval historielag om de kan ha noen gamle kart liggende. Ifølge kommunen ble det derfra hentet en del gamle kart dit i sin tid.

John Fulland på vegne av Skriverskogen Vel er en ivrig brevskriver til kommunen. Velet med sine 100 medlemmer har vurdert å skaffe seg en lagerbod og grillhytte som kunne plasseres på deres fellesareal. Fulland har fra tidligere vist interesse for en ubebodd tømmerhytte som står ved Strandpromenaden ved nedsiden av flyktningmottaket. Skriverskogen Vel spør nå om det kunne være mulig å få overta hytta som bare står og forfaller for en billig penge for eventuelt å flytte den opp i Skriverskogen.

En beboer i Røhneløkka stiller spørsmål om en del gamle ubrukte kabler som strekker seg over hans tomt. Innsenderen tror det kan være gamle telefonledninger, men viser til at ingen i nabolaget lenger har fasttelefon mer. Han undrer seg derfor om det vil være mulig å få disse kablene fjernet. Kommunen sender han videre til Telenor som må svare på en eventuell opprydding, men kommunen minner om at det kan være flere kabeleiere som benytter stolper som dette og at de tidvis også brukes til bredbåndskabler.

Parkering er ikke overraskende ofte også et tema i postjournalene. Denne uka er det en innsender som torsdag kl.11.06 forsøkte å parkere ved plassen vis-a-vis politistasjonen. Han kan fortelle at automaten ikke ville ha hans kredittkort, og at han derfor puttet på sine siste mynter, til sammen kroner 50 på automaten. Han ventet dermed på parkeringsbilletten som aldri kom. I stedet fikk han melding fra automaten med beskjed om "avbrutt" uten at innsender fikk pengene tilbake. Siden dette var brevskriverens siste mynter, måtte han ifølge sitt brev finne et annet sted å parkere. Brevskriveren viser til at det på denne parkeringsautomaten står "Kongsvinger kommune" med byvåpenet, og ønsker derfor tilbakemelding på hva kommunen gjør med dette.

Powered by Labrador CMS