Debatt

Kommunens stans av all breddeidrett skaper debatt

Her er flere reaksjoner fra Facebook-siden til Mitt Kongsvinger – der kan du alltid delta i debatten med våre kommentatorer, eller andre lesere.

Kaj Elkjær Kristensen

«Mener dere med dette innlegget at Kongsvinger kommune skulle gått inn for en total nedstengning av alle aktiviteter? Jeg synes Kongsvinger kommune skal ha honnør for å prøve på å begrense coronasmitten her. Det er selvsagt ønskelig at det fortsatt kan være lite/ingen smitte her i kommunen og det må nødvendigvis gå ut over noen aktiviteter for kortere eller lengre tid. Det kan nok hende at trening blant barn og ungdom han gjenopptas snart på Kongsvinger på forsvarlig vis, men med alle nedstengninger av skoler, karantener, isolasjoner mv i nærliggende kommuner synes jeg det er naturlig at kommunen trenger litt tid på vurdering av hvilke tiltak som bør settes i verk på sikt. Primært må fortsatt åpne skoler og barnehager være målet. Det gir også kommunen uttrykk for. Man kommer dessverre ikke utenom det faktum at det er blant yngre mennesker det er flest covidsyke akkurat nå.»

Kari-Anne Hansen

«Finnes det beviser for at barn og unge som driver med breddeidrett sprer mer smitte enn barn og unge som leker i svømmehallen, på kino, på biblioteket, på senteret eller i parken?»

Reidun Juvkam

«Jeg mener at den organiserte idretten er tryggere å opprettholde enn den uorganiserte. Med trenere og lagledere som allerede er drillet i øvelsene «vask deg ofte og hold avstand». Nå risiker man at mange barn og unge som vanligvis trener under veiledning av voksne slippes til treningssentre og svømmehall alene.»

Britt Blakset

«Hvis alle fulgte rådet om å være hjemme i 2 uker, kan det hende unga på nytt kunne trene og bedrive idrett. Ta ansvar, og følg de råda som blir gitt.»

Øyvind Henriksen

«Ja, hvis kommunen vil være føre var (på tross av at det er lite smitte her), hadde det vært bedre å stenge svømmehall, bowlinghaller, kino osv. der folk ikke møtes organisert. Eller innføre enmetersregelen i breddeidretten for de unge. I mange individuelle idretter er det uproblematisk å holde seg til enmetersregelen. Kommunen kunne også tatt noen av de andre tiltakene regjeringen anbefaler før de lar det gå utover de unge. Det er en veldig god grunn til at myndighetene anbefaler å skjerme barn og unge fra strenge tiltak. Spesielt her i regionen bør vi ikke legge lokk på sunne aktiviteter for våre unge, selv for kort tid.»

Powered by Labrador CMS