Lenker med hjerter og stjerner henger nå over Brugata og Storgata. I løpet av uka blir det mer pynt å se.

Nå pyntes byen til jul

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld lyser hjerter og stjerner opp gatene i Kongsvinger sentrum. Foreningen Byen Vår som har komplettert all belysning til LED over hele byen og gått til innkjøp av nye stjerner og hjerter til pynten over gatene.

All gatepynten er det Byen Vår som står for. Kommunen har ansvar for bru-pynt samt juletrær.

— Byen Vår hyrer inn brannvesenets velferdsforening til å henge opp julepynten. Det gjøres gjennom uka med lenker over Brugata og Storgata. «God jul» på brua og lys i trærne langs Glommengata og på Jernbaneplassen, sier daglig leder i Byen Vår, Uno Arnesen, til Mitt Kongsvinger.

Kommunen henger opp julelysene på brua og på trærne ved stasjonen, samt juletreet på Rådhusplassen. Henholdsvis GIVAS og BaneNor ordner med juletreføtter på Jernbaneplassen og Rådhusplassen.

Det er også andre som er med og pynter, også Bankparken, Gågata og Kongssenteret bidrar til hyggen.

— Det er mye koordinering og arbeid, men alle involverte er positive. I år skrus også gatelysene og julebelysningen i Glommengata på en time før, sier Arnesen, som opplyser om at Byen Vår har investert flere hundre tusen i julebelysning de siste årene.

Følg @mittkongsvinger på Instagram og del dine bilder med oss #mittkongsvinger

Etter publiseringen av denne saken har Byen Vår i samråd med kommunelegen bestemt seg for å avlyse helgens julemarked og julegateåpning.

Powered by Labrador CMS