Smått og godt i kommunens postkasse

I postlistene til Kongsvinger kommune står det ikke bare om tunge og vanskelige politiske saker. Et dykk ned i postgangen forteller at mange av innbyggerne er opptatt av trær som gror for mye, løse kumlokk eller ønsker å kjøpe hytter. Noen vil ha fartsdumper, mens andre helst vil ha de fjernet.

Enhver som skriver til kommunen får sin henvendelse offentlig siden kommunen plikter å vise fram all sin korrespondanse utad.

Akkurat nå er det mange som melder behov for at kommunen må få hogd ned skjemmende busker og kratt. En av de er Tiurberget borettslag som søker om å få hogd trær på kommunens eiendom på Mellom-Rasta. En beboer i Øyungsveien ber om det samme og frykter at trær kan blåse ned på boligen sin.

Fra Puttara Vel er det kommet henvendelse om kommunen nå kan overta drift veien Maudsveg/Marthas veg, der nå er kommet ny asfalt. Nå håper de som bor der at kommunen kan ta snømåkingen der for som de skriver «de fleste i denne vegen er godt voksne på 70 pluss.»

Skogtun borettslag er en opptatt av å få sperret gangveien mellom Smørbukkvegen og Vangenspissen for biler og skjemmende motorsykler. Kommunen har bestilt bom nå og håper denne kan komme på plass før snøen kommer.

Samme ønske er det i Liakommen der det er bedt om bom i gangfelt i Maria Aamodtsvei/Borghild Langaardsvei. Kommunen svarer at bom er bestilt og håper den vil komme i løpet av oktober (det blir vel november nå da).

I Eidskogveien/Tajeveien ber en beboer pent om en av fartsdumpene som er laget der fjernes, da de som nærmeste nabo «føles som et jordskjelv» inne hver gang en bil kjører over den. Kommunen svarer at det er lagt litt ny asfalt der, og når det finnes penger til slikt i løpet av de nærmeste årene vil en kanskje kunne se på fartsdumper plasseringen samtidig.

I Tommelstadgate påpeker en beboer at det er svikt i et nytt kumlokk som kommunen bør se på. Kommunen derimot viser til at dette er Eidsiva Bioenergi sitt ansvar og har sendt kumlokk-problemet dit.

Skriverskogen Vel ved John Fulland fortsetter å interessere seg for den ubebodde hytta som står i nærheten av Promenaden ved strandpromenaden. Han har tidligere blitt informert om at hytta er kommunens eiendom. Nå lurer Fulland på om det vil være mulig å få kjøpt hytta for en rimelig penge og flytte den til Skriverskogen der den skulle fungere som redskapsskjul for velet. Saken er til behandling.

Powered by Labrador CMS