Oppe i Kongsvinger festning er Arsenalet badet i rødt lys natt til lørdag, noe verken Kongsvingers innbyggere eller festningens bestyrerne selv er helt sikre på hvorfor

Tror strømbruddet er grunnen til at festningen er rød

– Jeg skjønner det ikke. Jeg har ringt og sjekket med hussjefen og han vet heller ikke hvorfor. Det jeg tror er at det kan ha skjedd noe med styringen i forbindelse med at strømbruddet som var i dag, sier Jonny Oscar Fjeld, Festningsforvalter på Kongsvinger festning.

Han forteller at dette er tredje gangen lysene på arsenalet skifter farge på egenhånd. De to andre gangene mener han skal ha vært en gang i jula og en gang kort før jul. Lampene som brukes er en egen spesiell type med flere lysealternativer, som Forsvarsbygg bruker til å markere spesielle dager. Fjeld sier han var selv forvirret når han fikk høre at festningen nå lyste rødt, da den nærmeste slike markeringsdatoen ikke er før kvinnedagen den åttende mars.

– Det må være noe teknisk feil som har skjedd. Det er ikke mulig at noen personer skal ha gjort dette for lyskontrollen er inne i et låst skap, i et låst rom og nøkklene ligger i skuffen til en mann som ikke en gang har vært der i dag, sier Fjeld.

Powered by Labrador CMS