Ny KIL-spiller smittet

I og med at KIL-spilleren som i dag fikk positivt svar på koronateste spilte mot Stjørdals-Blink på lørdag, er hele laget sendt ut i en 10 dagers karantene med virkning fra lørdag.

Publisert Sist oppdatert

I følge reglementet er det 10 dager karantene fra sist det var nærkontakt, noe som betyr at både KIL og Stjørdals-Blink er i karantene frem til over neste helg. Det betyr at KILs bortekamp mot Grorud, som skulle vært spilt kommende lørdag, er utsatt inntil videre. Norges fotballforbund har litt av en kabal som må gå opp med tanke på nytt oppsett for sesonginnspurten.

Mitt Kongsvinger har vært i kontakt med Espen Nystuen, som nå ber om ro og ønsker ikke å kommentere de to koronatilfellene ytterligere.

Etter det Mitt Kongsvinger erfarer, har KIL-spilleren som i dag fikk positivt svar på koronatesten vært helt symptomfri, mens Adem Güven som var den første KIL-spilleren som fikk påvist korona hadde først lette symptomer før han brått ble adskillig dårligere og valgte å teste seg.

I pressemeldingen fra Norges Fotballforbund står det:

«En ny spiller på Kongsvinger har i dag testet positivt på Covid-19. Siden Kongsvinger møtte Stjørdals-Blink sist lørdag betyr det at begge lag er i karantene. Morgendagens utsatte kamp mellom Strømmen og Stjørdals-Blink må derfor utsettes på nytt. Samtidig vil kommende helgs kamp mellom Grorud og Kongsvinger utsettes. Det arbeides med en ny spilleplan for OBOS-ligaen frem mot avslutning. Med økt smitte i samfunnet og nå flere lag i karantene, gjentas oppfordringen om at klubbene isolerer spillerne mest mulig.»

KIL Toppfotball skriver på sin hjemmeside: «En ny KIL-spiller har i dag testet positivt på Covid-19. Siden Kongsvinger møtte Stjørdals-Blink sist lørdag betyr det at begge lag nå er i karantene. Morgendagens utsatte kamp mellom Strømmen og Stjørdals-Blink må derfor utsettes på nytt. Samtidig vil kommende helgs kamp mellom Grorud og Kongsvinger utsettes.»

Powered by Labrador CMS