Må møte i retten etter overgrepsbeslag

For halvannet år siden beslagla politiet omfattende bildemateriell som seksualiserer barn. Nå må mannen som hadde bildene svare for seg i tingretten.

Publisert Sist oppdatert

Forholdene som den godt voksne mannen er tiltalt for, har en strafferamme på bøter eller fengsel i inntil tre år. Ifølge tiltalebeslutningen, som er tatt ut av Statsadvokatene i Hedmark og Oppland, var han i besittelse av flere enn 4.000 bilder og/eller filmer da politiet slo til.

Påtalemyndigheten ønsker foreløpig ikke å kommentere saken fordi tiltalebeslutningen ennå ikke formelt er forkynt for tiltalte.

I tiltalebeslutningen hevdes det at mannen ved flere anledninger har gjort seg kjent med bilder som viser seksualiserte overgrep mot barn og/eller bilder som seksualiserer barn. Dette skal ha skjedd gjennom planmessig søk på internett.

Påtalemyndigheten mener i tillegg at tiltalte skal ha fotografert unge jenter der bildene fremstiller barna på en seksualisert måte. Det foreligger også informasjon i etterforskningsmaterialet som gir påtalemyndigheten grunn til å mene at mannen har deltatt i internett-chatting der tema var overgrep mot barn.

– Tiltalte erkjenner i det alt vesentligste de forholdene han er tiltalt for. Han ønsket i utgangspunktet saken avgjort med en såkalt tilståelsesdom, og ikke full hovedforhandling slik det nå legges opp til.

Det sier advokat Aina Helene Tvengsberg til Mitt Kongsvinger. Hun er mannens forsvarer

Powered by Labrador CMS