Rasmus Wold er en artig kar og en etablert komiker. Oslo-gutten er stor KIL-supporter, og lørdag opptrer han med sitt soloshow på Rådhus-Teatret i en av sine KIL-drakter.
Rasmus Wold er en artig kar og en etablert komiker. Oslo-gutten er stor KIL-supporter, og lørdag opptrer han med sitt soloshow på Rådhus-Teatret i en av sine KIL-drakter.

Sportsidiot og KIL-supporter – til helgen har han show i Rådhus-Teatret

Rasmus Wold (29) er en ny stjerne på komikerhimmelen. Oslo-gutten har ingen tilknytning til Kongsvinger, men er likevel en ihuga KIL-supporter. Lørdag opptrer han i Rådhus-Teatret, og ser frem til å komme hjem til sine egne med showet Rasmus Wold – Sportsidiot.

Publisert

Komikeren var absolutt ikke på hjemmebane da han før jul – etter at KIL hadde rykket ned – hadde forestilling på Hamar. Når han kommer til Kongsvinger lørdag, satser han på hjemmebanefordel og god stemning i salen.

– Jeg gjorde et show på Hamar uka etter at nedrykket vårt var et faktum, det var en brutal affære. Mye skadefryd på mine vegne, så jeg håper det blir en bedre opplevelse å opptre i Kongsvinger og at jeg blir tatt bedre i mot der, sier Rasmus med et smil.

29-åringen er godt etablert i standupmiljøet. Han har masse erfaring fra TV, blant annet fra «Helt Perfekt» med Thomas Giertsen, «Latter Live» på NRK og som medprogramleder i «Ramm, ferdig, gå!», sammen med Nicolay Ramm.

Showet til Rasmus Wold egner seg for sportsidioter med selvironi og de som lever med en sportsidiot.
Showet til Rasmus Wold egner seg for sportsidioter med selvironi og de som lever med en sportsidiot.

Han beskriver seg selv som en stor sportsidiot, og har selvironi nok til å harselere med det. Både sportsidioter og de som lever med en sportsidiot, vil nok ha stor glede av forestillingen.

– Publikum kan forvente seg en komiker som tar sportsidiotien på alvor. En komiker som har respekt for sportsidioter, men som samtidig klarer å forstå hvor gærne vi sportsidioter er, sett utenfra. Sånn sett er showet også midt i blinken for dem som må holde ut med en sportsidiot. Forestillingen er en kjærlighet til sporten, det er mimring til mine ungdomsdager, det er satire om fotball-VM i Qatar og penger i fotballen, samt synsing rundt hva som egentlig kan kalles sport og hvorfor vi nordmenn er verdens mestvinnende idrettsnasjon per innbygger, forteller han til Mitt Kongsvinger.

Rasmus er interessert i – og har testet – en rekke idretter. Men det er nok fotballinteressen som står sterkest. For han er det to lag i røde drakter som betyr noe; Liverpool og KIL. Mange lurer sikkert på hvordan en gutt fra beste vestkant i Oslo – uten noen som helst tilknytning til Kongsvinger – kunne ende opp som KIL-supporter, av alle ting. Forklaringen er enkel. Broren hans fikk et Panini fotballkort med Dag Riisnæs. I og med at KIL-drakta lignet Liverpool-drakta, ble KIL laget hans i Norge.

– Har du noen gang angret på at du valgte KIL som favorittlag?

– På ingen måte! Det er tunge tider nå, men jeg vet at Espen (Nystuen) og resten av gjengen gjør det de kan for å få skuta på rett kjøl. Sånn er fotball. Vi er på mange måter Norges Leeds, og om tre-fire år regner jeg med at Marcelo Bielsa tar oss opp fra Postnord og OBOS, og feier banen med Eliteserie-lagene. Jeg har mange veldig morsomme minner og opplevelser sammen med KIL-supportere, og det er utrolig gøy å være den eneste i vennegjengen som holder med KIL. Jeg får liksom ha det litt for meg selv, sier han.

– Hva har vært ditt høydepunkt som KIL-supporter?

– Det er umulig å komme utenom cupfinalen i 2016. Jeg så semifinalen backstage på Latter med en komikerkollega som heter Halvor Johansson, som holder med Strømsgodset. Det var galskap og eufori allerede der. Det var en helt fantastisk sesong, og Luis Pimenta står svært høyt i kurs hos meg. Selve finalen var fantastisk! Mitt KIL, som jeg har blitt mobbet for å holde med i alle år, spilte cupfinale på Ullevaal, et steinkast unna der jeg er vokste opp. Større blir det ikke! Kvelden før var magisk, sangen til Mats Cato (Moldskred) likeså. Selve kampen gikk som den måtte gå, men følelsen av å se gutta fra skogene kjempe mot selveste RBK på Ullevaal om et trofé var stort. Jeg var så rørt at jeg begynte nesten å grine da vi sto igjen etter kampen og sang, selv om (Pål André) Helland hadde pisset på oss i timen før.

– Har du tro på at vi får se KIL reise seg igjen etter nedrykket i fjor?

– Ja, absolutt. Forrige gang vi var nede i 2. divisjon gikk det tydeligvis en faen i gutta, og de skjøt jo fart oppover og hadde to fantastiske sesonger på rad. Jeg håper og tror det samme skjer igjen, men vi må stå samlet. Supportere må være der i regnværsdager også, og ikke bare når vi spiller cupfinale. Vi må alle dra i samme retning og støtte spillere, støtteapparat og alt rundt.

For de som måtte lure på hva Rasmus skal ha på seg når han står på scena lørdag, så er ikke det noe å lure på.

– Jeg har fire forskjellige KIL-drakter, og kommer naturligvis til å gjøre showet i en av dem!

Powered by Labrador CMS