66 timer sport på 48 timer er ikke mulig, sier du? Joda, for Rasmus Wold er det en enkel øvelse.

Tok sportsidiotene på kornet

Komikeren Rasmus Wold er Kongsvinger-venn. Lørdag showet sportsidioten i Rådhus-Teatret full av selvironi – og til en sjuer på spillerbørsen.

Publisert

Rasmus Wold er selverklært sportsidiot. Det kan de som var tilstede på stand up-forestillingen hans, Rasmus Wold – Sportsidiot – virkelig sette to streker under at han er. Det er så herlig befriende å høre hvordan han tar sportsidioter på kornet. Selv følte han seg litt rusten på scenen, for forestillingen var den første opptreden han hadde siden desember. Publikum merket imidlertid lite til dette.

– Jeg merket det best ved at forestillingen ble litt lengre enn den pleier og at ikke alle formuleringene satt slik de skal, sier Rasmus, som anslår at han har kjørt showet på Latter i Oslo og andre steder i landet rundt 30 ganger. For KIL-supporteren var det ekstra stas å få stå på scenen i Kongsvinger, selvsagt i KIL-drakt. En helt spesiell KIL-drakt. Det var en signert Adrian Ovlien-drakt, til ære for KIL-spilleren som gikk bort så altfor tidlig for tre år siden.

– Det var veldig koselig å underholde i Kongsvinger og jeg opplevde en god stemning blant publikum. Jeg følte meg på hjemmebane, sier Rasmus, som lovte publikum at det blir turer til Gjemselund og Norges fineste golfbane på Liermoen til sommeren.

Mange fikk seg en latter når han forklarte hvordan han hadde sett 66 timer sport i løpet av 48 timer. Når du er sportsidiot har du selvsagt to-tre skjermer, slik at du parallelt kan følge et par fotballkamper, og gjerne et skirenn i tillegg.

På scenen var 29-åringen først og fremst morsom, men deler av humoren hadde også alvor i seg. Blant annet harselerte han med at Qatar skal arrangere fotball-VM i 2022 – og var alvorlig da han påpekte hvor skrekkelig mange dødsulykker det har vært i forbindelse med arbeidet med å bygge VM-stadioner.

– Skal det vært ett minutts stillhet for hver dødsulykke, vil de 44 første kampene foregå i stillhet, sa han til ettertanke – og la til at han kommer til å boikotte VM, hvis ikke Norge kvalifiserer seg da….

Monica Henriksen (t.v.), Line Andersson og Thomas Ramstad fra styret i Kongsvinger supporterklubb overrakte Rasmus Wold supporterutstyr etter showet. Rasmus hadde med seg sin 11 måneder gamle golden retriever til Kongsvinger.

Komikeren fortalte også om et skyhøyt fravær på videregående skole på grunn av lange netter med Football Manager-spill på data.

– Jeg fikk dessverre ikke noe vitnemål. Men til gjengjeld vant jeg Champions League med KIL. Så hvis det skulle butte litt ekstra for KIL denne sesongen, så vet Espen Nystuen hvem han skal ringe, fleiper han.

Etter forstillingen fikk han overrakt en rekke KIL-effekter av supporterklubben.

Powered by Labrador CMS