Mette Anderssen gikk inn i den ny stillingen i kommunen 1. januar, etter å ha fullført samorganisereingen av sykehuset med Ahus Nordbyhagen.

Mette (45) er kommunens nye HR- og organisasjonssjef

Mette Anderssen har tatt Kongsvinger sykehus gjennom et krevende år. Nå har hun gått av som sykehusdirektør, og er gang i sin nye jobb som HR- og organisasjonssjef i kommunen.

Publisert Sist oppdatert

— Det har vært en uke med mange inntrykk. En noe spesiell inngang i ny jobb, hvor hele virksomheten sitter på hjemmekontor, men likevel en uke med mange spennende menneskemøter. Jeg har fått et møte med nye kollegaer og helt nye systemer. Nå jobber jeg med et nysgjerrig blikk for å forstå organisasjonen og stake ut kursen videre, sier Mette Anderssen (45).

Vi møter henne på kontoret i rådhuset hvor hun har sin nye arbeidsplass. Stillingen som HR- og organisasjonssjef ble opprettet i februar i fjor, i forbindelse med ny organisasjonsstruktur i kommunen.

Mettes ansvarsområder er kommunens HR-enhet, dokumentsenter og servicetorg.

— Det er en spennvidde i oppgaver og ansvar, men felles for alle tre er at de er viktige stab- og støttefunksjoner. Som stab- og støtte skal vår enhet bidra til at organisasjonen når sine mål og dermed skaper merverdi for ledere, ansatte og til slutt for innbyggerne.

Hun forteller at hun gleder seg til å være med på å videreutvikle Kongsvinger kommune som en attraktiv arbeidsplass, med motiverte medarbeidere som leverer kvalitetstjenester til innbyggerne.

— I den rollen jeg nå går inn i, tar jeg med meg mange gode erfaringer fra en stor offentlig virksomhet med gode systemer. Helseforetaket har en godt forankret forbedringskultur, som jeg tar med i min nye jobbhverdag.

Krevende, men lærerikt år

Mette ble konstituert sykehusdirektør i Ahus Kongsvinger 1. januar 2020, en stilling hun hadde frem til årsskiftet, og som hun kom til som avdelingsleder for kirurgisk avdeling.

— Det var to prioriterte områder som ble kommunisert fra administrerende direktør i Ahus: Å forberede Kongsvinger sykehus til ny organisering og lederstruktur, samt rigge organisasjonen til å håndtere økt aktivitet.

I inngangen av 2020 kom de godt i gang med dette. Så ble alt snudd på hodet, 12. mars gikk sykehuset i rød beredskap

— Det var en situasjon hvor vi fikk prøvd oss på noe vi aldri hadde gjort tidligere. Vi skulle ta i bruk et planverk som aldri før hadde vært tatt i bruk, og mye måtte vi løse på veien. Det ble en langvarig beredskapssituasjon, for Kongsvinger sykehus sin del varte den helt frem til midten av august.

— 2020 var et spesielt år, et krevende år på mange måter. Vi erfarte også i sykehuset at vi har stått sammen på en helt spesiell måte. Dette samholdet tror jeg er styrket i mange arbeidsmiljøer og det er viktig at vi evner å bevare det gode på veien mot mer normale hverdager.

Mettes ansvarsområder er kommunens HR-enhet, dokumentsenter og servicetorg.

Det å lede virksomheten under en beredskapssituasjon og balansere det mot den daglige driften beskriver hun med tre ord, og i denne rekkefølgen:

— Spennende, lærerikt, krevende.

For Mette bød fjoråret på læring på mange nivåer, noe hun trives godt med.

— Det tar vi med oss og det gjør oss sterkere, både som enkeltmennesker og som virksomheter.

Hun kaller seg selv en evig student ved siden av jobben, og de siste årene har det gått i studier innen ledelse og kommunikasjon.

Nå studerer hun offentlig ledelse, styring og økonomi ved Høgskolen i Innlandet.

— Jeg har sagt ved noen anledninger at man har et bilde på en flytsone - er man i flyt så er man i en tilstand hvor man glemmer tid og sted. Jeg tenker at jeg i 2020 har vært i flytsonen, men også veldig mye utenfor. Det er der læring skjer, når man kommer seg litt ut av komfortsonen. Så ja, det har vært et år som har vært spennende og krevende, men vanvittig lærerikt, oppsummerer hun entusiastisk.

Glad i mennesker og glad i ledelse

Det er ikke bare det siste året som sykehusdirektør hun tar med seg videre. Hennes inngang til Kongsvinger sykehus var da hun ble ansatt som HR-sjef i 2015.

— Jeg er heldig som har med erfaring fra rolle i stab som HR-sjef, samtidig som jeg fikk muligheten til å være leder i klinikken de to siste årene. Jeg er glad i mennesker og glad i ledelse, jeg motiveres av å skape bevegelse og lykkes sammen med andre.

I bunnen er hun utdannet fysioterapeut fra København, og flyttet til storbyen som 20-åring. Men hun er Kongsvinger-jente og kom hjem igjen etter fire år og endt utdanning.

— Det var på et tidspunkt i livet hvor jeg skulle etablere meg og stifte familie. Kongsvinger var da et naturlig og godt sted å bo og følge barna gjennom oppveksten.

Hun fikk først jobb i Nes kommune som barnefysioterapeut, og pendlet dit.

— Senere begynte jeg i bedriftshelsetjenesten, før jeg gikk over til det private og Oppfølgingsenheten Frisk. Det var min første erfaring som leder, og ble min bane videre.

Powered by Labrador CMS