Klær og nødvendig utstyr til skredofrene i Gjerdrum strømmet til i Austmarka kirke på nyttårsaften

Austmarkingene samlet inn utstyr til skredofrene i Gjerdrum

I løpet av noen få timer mobiliserte menigheten i Austmarka hele bygda til innsamlingsaksjon for de skredrammede i Gjerdrum - og givergleden var stor.

Publisert Sist oppdatert

Mindre enn et døgn før nyttårsgudstjenesten i Austmarka kirke, la fungerende sogneprest Elisabeth Eriksen ut en oppfordring til menigheten om å donere klær, mobilladere og annet nødvendig utstyr til skredofrene på Ask i Gjerdrum. Posten på menighetens Facebook-side ble etter hvert også delt på andre Facebook-sider for austmarkinger.

Ble rørt til tårer

— Jeg begynte å grine da jeg kom til kirken på nyttårsaften, folk i bygda er så rause, og jeg sitter igjen med to ord: Overveldende og enestående, fortsetter Eriksen.

Alt fra nye dyner, til klær og annet utstyr strømmet inn både før, under og etter gudstjenesten ved Austmarka kirke, og til slutt var den fungerende sogneprestens store bil fullpakket med klær og utstyr fra austmarkingene.

Fungerende sogneprest ved Austmarka kirke, Elisabeth Eriksen.

Omsorg og medmenneskelighet

Alt av innsamlede klær og annet utstyr er allerede levert i Ask, nærmere bestemt i Holter-hallen i Nannestad der Røde Kors har opprettet en mottaksstasjon. På begge stedene ble Austmarkas fungerende sogneprest møtt av en enorm dugnadsånd.

– Helt alminnelige folk stiller opp, etter et langt år der vi begynner å snakke om dugnadstretthet, sier Eriksen.

Den fungerende sognepresten i Austmarka sier at alle kan bidra på hver sin måte, enten det er ved å vippse en slant, eller å avse noen klær eller andre ting det kan tenkes at de rammede kan ha bruk for. Men det viktigste er å bry seg, og ikke glemme medmenneskeligheten når det har gått litt tid.

Alt av klær og utstyr til de skredrammede i Gjerdrum samles sammen på Holterhallen i Nannestad

Det vil ta tid å bearbeide dette

Bilen til fungerende sogneprest ved Austmarka kirke, Elisabeth Eriksen ble helt full av klær og utstyr til skredofrene i Gjerdrum.

Eriksen er opptatt av at det vil være mange som har behov for trøst og støtte i lang tid, også etter at medietrykket har lagt seg.

Til slutt vil Elisabeth Eriksen oppfordre alle til å snakke om hvordan dette berører oss.

— Som nasjon og som medmennesker er det viktig at vi snakker om det som har hendt. Og presten er alltid tilgjengelig for dem som har behov for en samtale i vanskelige tider, avslutter Eriksen.

Powered by Labrador CMS