Daglig leder Hilde Hilde Vrangsagen (t.h.) mener det er viktig å tenke nytt og vil nå tilvenne barn og foreldre livet i barnehagen på en ny måte.
Daglig leder Hilde Hilde Vrangsagen (t.h.) mener det er viktig å tenke nytt og vil nå tilvenne barn og foreldre livet i barnehagen på en ny måte.

Lia vil utvide barnehagetilbudet

Tilbyr barn og foreldre lengre tilvenning over tid.

Publisert Sist oppdatert

I Lia barnehage ønsker de å tenke nytt. Derfor tilbyr de nå foreldrene en lengre og mer omfattende tilvenningsmulighet for barn som skal i barnehagen for første gang. Og tilbudet har ikke bare barna i tankene, foreldrene har minst like stort behov for å tilvenne seg barnehagelivet som de minste!

Daglig leder i den foreldre-eide Lia barnehage, Hilde Vrangsagen, mener barnehagene hele tiden må tenke nytt og tilpasse seg skiftende tider. Hun mener flere barn og ikke minst foreldre vil ha glede for at tilpasningen blir litt mer omfattende enn den er i dag. Tradisjonelt benyttes tre dager til tilvenning når barn debuterer i barnehagen, slik er det stort sett i hele landet og de fleste arbeidsgivere gir lønn for disse tre dagene.

-Vi føler dette ofte kan være for lite, og vi mener barnehagen skal bidra til å gjøre overgangen så myk og trygg som mulig. Mange foreldre har en sårhet og usikkerhet når de for første gang skal overlate det kjæreste de har til oss, sier Vrangsagen.

To dager i uka

– Derfor vil vi nå etter at inntaket for høsten er foretatt 1. mars, tilby foreldrene allerede i vår å starte på en tilvenning til det som venter etter sommerferien. To dager i uken vil vi derfor tilby foreldre og barn å kunne kommet hit og dermed starte på å venne seg til det som venter etter sommeren, sier Vrangsagen. Hver småbarngruppe vil med det nye tilbudet ha sin egen besøksdag som skal gjøre dette mulig å sette i gang.

I Lia vi det kunne være barn helt ned i 8 måneders alder som tar fatt på et barnehage-liv.

-Jeg tror også mange av de foresatte vil kunne føle en ekstra trygghet ved å få dette tilbudet og kan venne seg til den nye hverdagen. For oss i Lia er det viktig å vise at vi tenker nytt. Foreløpig er det ikke noe problem å fylle opp plassene hos oss, men vi ser jo på befolkningsutviklingen at barnetallene synker. Så for å gi et mest mulig attraktivt tilbud vil vi gjerne vise at vi stadig ønsker å strekke oss til barna og foreldrenes beste, sier Vangshagen. Lias barnehage har totalt 110 barn. Barnehagen er privat drevet og eid av brukerne.

Powered by Labrador CMS