Kongsvinger kommune har kjøpt inn eksterne BPA-tjenester. En av dem er Mio BPA, noe salg- og markedssjef Erlend Tiller er veldig glad for.
Kongsvinger kommune har kjøpt inn eksterne BPA-tjenester. En av dem er Mio BPA, noe salg- og markedssjef Erlend Tiller er veldig glad for.

Seks leverandører skal bedre BPA-tilbudet i kommunen

Kongsvinger kommune inngår avtale med seks private BPA-leverandører. Dette skal gi funksjonshemmede bosatt i kommunen økt valgfrihet og større mulighet til å få tjenester tilpasset sine individuelle behov.

Publisert

Dette melder Mio BPA i en pressemelding.

Brukerstyrt personlig assistanse (BPA) har vært en rettighet for norske funksjonshemmede siden 2015, og er en ordning som gir funksjonshemmede bistand til å gjøre ting som de fleste av oss tar for gitt.

Alt fra å komme seg til skole eller arbeidsplass, handle og lage mat, gå på byen med venner og være med på foreldredugnaden på skolen til å delta i ymse fritidsaktiviteter. BPA skal gjøre det mulig for funksjonshemmede å engasjere seg i samfunnet på lik linje med alle andre.

Mio BPA har vært i BPA-markedet siden 2010, og leverer i dag BPA til funksjonshemmede over hele landet.

Vi tror at tilbudet til innbyggerne blir bedre ved at flere tilbyr tjenester, sier Erlend Tiller i Mio BPA i en pressemelding.

Han er leder for salg og marked i Mio.

De fem andre aktørene er Prima Assistanse, Aberia Avlastning, Uloba, Hav og Ecura Hjemmetjenester.

– Gjennom konkurranse vil fokuset først og fremst være på behovene til den som eier assistansebehovet, og slik Kongsvinger har gjennomført anskaffelsen vil leverandørene i all hovedsak måtte konkurrere på kvalitet. Vi er glade for at kommunen ønsker oss velkommen, slik at funksjonshemmede får frihet til selv å velge den BPA-leverandøren som best passer seg og sine behov. BPA trenger ikke være vanskelig, og vi ser fram til å bistå innbyggerne i Kongsvinger i søknadsprosessen så vel som i drift av BPA-ordningene deres, sier Tiller.

Dette gjelder også for flere andre kommuner av Kongsvingerregionen. De andre er Sør-Odal, Grue, Våler og Eidskog.

Powered by Labrador CMS