Brødrene Tom (t.v) og Jan Skyrud har nå blitt herrer i eget hus etter at de har kjøpt eiendommen ved Sundehjørnet.
Brødrene Tom (t.v) og Jan Skyrud har nå blitt herrer i eget hus etter at de har kjøpt eiendommen ved Sundehjørnet.

Nå er Tom og Jan blitt herrer i eget hus

Selv om familien Skyrud snart har solgt møbler i denne byen i 100 år, er det først nå at brødrene Jan og Tom Skyrud tilbyr møbler fra eget hus.

Publisert Sist oppdatert

Brødrene Skyrud har frem til nå vært leietagere i møbelutsalget ved Sundehjørnet, men har nå kjøpt bygningen. For drøyt 20 millioner er brødrene blitt herrer i eget hus.

Mange husker fortsatt Skyrud fra sin mangeårige virksomhet i Storgata i Kongsvinger. Der startet Jan og Toms bestefar Ole sammen med sin bror Mens møbelproduksjon allerede i 1924.

Virksomheten ble stadig utviklet og møbelsnekkeriet ble utvidet til utsalg. Familietradisjonene ble ført videre av Rolf Skyrud som drev møbelutsalg i årevis. Hans sønn Tom startet i 1981 i familiebedriften og broren Jan ble med kort tid senere.

Senere ble det i 1993 flytting til Børruds lokaler ved Sundehjørnet, der møbelbutikken i mange år var en del av Skeidar-kjeden. Senere meldte butikken overgang til Møbelringen som har vært kjede tilhørigheten de siste årene.

— Som del av Møbelringen er vi selvstendig drivere, men er en del av Møbelringens felles innkjøp og markedsføring. Det gjør at vi er selvstendige drivere og ikke har noen franchise-avtale, og kan ha et varetilbud tilpasset lokale forhold, sier Tom Skyrud.

Selve eiendommen for møbelbutikken har i alle år vært basert på et leieforhold, som nylig nå ble til en overdragelse til brødrene Skyrud.

I fire generasjoner

Familietradisjonene har så langt blitt vel ivaretatt i Skyrud-familien. Derfor gleder det møbelbrødrene stort at den tradisjonen synes å fortsette.

I mars måned starter Toms sønn Lasse også i firmaet. 27 år gamle Lasse blir dermed fjerdegenerasjons lokale møbelforhandler.

— Vi når 100 år med med møbler snart. Det er i seg selv en begivenhet og vi har allerede snakket om at vi må markere jubileet skikkelig, sier Jan Skyrud.

Og etter endringene fra nyttår vil familien Skyrud kunne markere den dagen i sitt eget hus - slik det også var da virksomheten startet i Storgata i 1924.

Powered by Labrador CMS