BUA-general Kathrine Kolgrov (t.v.) er veldig fornøyd med at Jen Aasvestad (foran) fortsatt vil være en del av de frivillige. Annette Sæther Saghaug (fra høyre) fra Ladies Circle, Henrik de Geer fra Round Table og Lars Helge Aasvestad fra Kiwanis Club Kongsvinger har alle bidratt med pengestøtte til BUA.Foto: Geir Christiansen
— Vi er fornøyd med all hjelp vi kan få
BUA Kongsvinger er en suksess. Men den klarer seg ikke uten flere frivillige som kan sørge for at åpningstidene blir best mulig for en lånehungrig befolkning.
— Vi har allerede en flott gjeng med frivillige som hjelper oss med veldig mye av det praktiske. De jobber med alt det som må til for å få utstyret sortert, vedlikeholdt og klargjort . Men vi trenger også noen til å holde BUA åpen for publikum, forklarer BUA-general Kathrine Kolgrov.
I de siste ukene har hun hatt med seg mange av de gode hjelperne i den storstilte flytteoperasjonen fra Vennersberg skole til Jernbanegata. Der har BUA landet med alt tenkelig utstyr for store og små – for vinter og sommer. Det er litt av en jobb som er blitt gjort. Og den er ikke helt ferdig riktig ennå.
— Gi oss et par uker til så vil vi være klare til å åpne på nytt. Da er alle smitteverntiltak på plass, alle rutiner for ut- og innlevering, vasking og oppbevaring av utstyr – og forhåpentligvis en litt større gjeng med frivillige som kan holde «butikken» åpen, sier hun.
Bare så det er sagt enda en gang: BUA er ingen butikk. Alt du ser, alt du ønsker deg, alt du har lyst til å prøve, kan lånes helt gratis.
Men for at folk i hele Kongsvinger kommune skal nyte godt av denne fantastiske ordningen, så må det enda flere gode, frivillige hjelpere til.
— Kan du jobbe en time i uka, så er vi veldig fornøyd med det. Alle monner drar, og sammen får vi helt sikkert til en bemanning som gjør at vi kan ha åpent minst to ettermiddager og kvelder i uka. Bruk gjerne tjenesten Nyby på nettet for å registrere deg hvis du har mulighet til å bidra som frivillig, oppfordrer Kathrine.
BUA har mye utstyr som er helt nytt – det er ikke engang pakket ut av emballasjen. Hele ordningen baserer seg på at det kommer inn både penger og utstyr fra private personer, organisasjoner og bedrifter.
— Vi er utrolig heldige som har så mange som stiller opp for oss. Det sørger for at vi har stor bredde og høy kvalitet på det vi låner ut, konstaterer BUA-generalen.
Annonse
Denne torsdagskvelden benyttet hun til å takke Kiwanis Club Kongsvinger, som etter lang fartstid har valgt å legge ned driften. Pengene de hadde på konto ble gitt til BUA. Det årlige «Charity» i regi av Ladies Circle og Round Table i Kongsvinger gikk også til BUA. 10.000 kroner ble samlet inn i årets aksjon.
Koronasituasjonen skaper noen ekstra utfordringer for BUA, men det er allerede en veletablert nettløsning på plass som gjør at brukerne kan bestille utstyr hjemme. Så kommer man bare ned på et tidspunkt for å hente ut det man ønsker å låne.