Max Fruth oppdaterer Instagram med hva han finner av søppel som andre har kastet på bakken. Lørdag neste uke håper på hjelp.
Max Fruth oppdaterer Instagram med hva han finner av søppel som andre har kastet på bakken. Lørdag neste uke håper på hjelp.

Max utfordrer byen til å plukke søppel – lover også belønning

Max Fruth er en mann som vet å plukke opp søppel som ligger strødd. Nå får han også med seg Byen Vår på «Aksjon Søppulus».

Publisert

Max Fruth venter gode hjelpere ved parkeringsplassen på Gjemselund, hvis noen har lyst til å bidra på lørdagen sin 15. mai. Klokka 12 den dagen er det oppmøte for å rydde byen for søppel som ligger strødd.

– Vi stiller med hansker, klyper og søppelsekker. Retura stiller med en stor container for å få fjernet alt vi klarer å samle inn på en god måte, forteller Furth.

Mitt Kongsvinger omtalte Furth første gangen i vinter.

Han står bak Instagram-kontoen rydd_opp_kongsvinger, hvor han dokumenter det han finner og plukker opp. Inntil nå har han gjort dette alene. Dette arrangementet blir også i lag med Byen Vår.

– Vi håper at mange kommer, slik at vi kan sende dem til flere steder i byen som trenger plukking av søppelet som ligger på gatene og veiene. I første omgang er det planlagt å konsentrere seg på denne siden av Glomma, men hvis det kommer mange kan vi kanskje også ta noen steder på den andre siden av elven.

– For å belønne innsatsen skal vi også stille med kaffe og hjemmelagete boller. Jeg er veldig glad å ha så fantastisk støtte fra Byen Vår og Retura, sier Fruth.

Powered by Labrador CMS