Christian Røer og resten av KIL-gutta er i godt humør og optimistiske før skjebnekampen mot Grorud i morgen.

Christian med godfølelse før vinn eller forsvinn-kampen

Med sin avgjørende scoring i forrige kamp sørget Christian Røer for at KIL-fortsatt kan klamre seg til håpet om å berge plassen. I morgen formiddag er det vinn eller forsvinn når KIL spiller borte mot Grorud.

Publisert Sist oppdatert

Forsvarsspilleren sendte KIL til himmels da han banket inn KILs tredjemål på overtid og sørget for det med 3-2-seier mot Stjørdals-Blink for to uker siden.

– Det er en godfølelse som jeg fortsatt har i kroppen. Den slipper ikke med det første, sier Christian Røer.

Etter kampen havnet KIL i karantene etter at til sammen fire spillere fikk påvist koronasmitte. Onsdag var de tilbake på treningsfeltet, og i morgen venter Grorud på bortebane – et lag KIL må vinne over om de fortsatt skal drømme om OBOS-ligaspill neste år.

– Vi har hatt en pause siden forrige kamp, og har ingen unnskyldninger for ikke å orke i 90 minutter i hvert fall, sier Christian etter at KIL har gjennomført sin siste trening før morgendagens borteoppgjøret mot Grorud.

Han er usikker på om den ufrivillige pausen kom beleilig eller ikke for KIL.

– Akkurat det er vanskelig å svare på. Vi fikk jo en seier rett før, men samtidig var det heller ikke den beste perioden våres. Etter vi kom tilbake fra karantene har det vært ganske bra treninger. Så vi får håpe at pausen har gjort oss bedre, sier han.

Mot Stjørdals-Blink kom han inn som innbytter, men er tilbake på laget mot Grorud i og med at Per Magne Steiring har karantene for gule kort.

– Merker du på kroppen at det er en vinn eller forsvinn-kamp i morgen?

– Ja, klart det. Hele sesongen står og vipper på den kampen. Vi har ikke vunnet to kamper på rad denne sesongen, og det er det rette tidspunktet nå å vise at vi klarer det også.

– Er det slik at det kribler litt ekstra, eller er det nerver i spenn som gjør at du merker det er en avgjørende kamp?

– Når det nærmer seg kampstart i morgen så vil vi kjenne på en spenning i kroppen. Samtidig så har jo de siste kampene egentlig vært slik at vi har følt på at det er siste sjanse. Nå er det faktisk siste sjansene, uansett hvor mange ganger vi har sagt det til oss selv de siste ukene. Med seier, så er det plutselig helt åpent før siste serierunde. Vi må bare satse på at det går riktig vei mot Grorud.

– Klarer du å skyve vekk tankene om at det blir nedrykk ved tap?

– Vi har egentlig sett PostNord-ligaen i hvitøyet de siste ukene, og jeg tenker ikke noe annerledes på det nå.

Mens KIL har trent godt siden onsdag, måtte Grorud gjennom en knalltøff bortekamp på en regntung gressmatte mot Jerv på torsdag. KILs midtstopper tror det er en fordel for KIL.

– De kommer fra en tung kamp i øsende pøsende regnvær på gress, mens vi har fått trent godt. Jeg tror absolutt at vi skal orke mer og har en god mulighet til å vinne. De har hatt en veldig dårlig høst, mens vi har hatt en middels høst – men langt bedre enn hva vi presterte på våren. Så jeg ser på oss selv som favoritter til å ta dette her, sier han.

Slik er tabellen i bunnstriden to serierunder før slutt:

14. plass Grorud, 30 poeng (-15 i målforskjell)

15. plass Øygarden, 27 poeng (-22 i målforskjell)

16. poeng KIL, 25 poeng (-17 i målforskjell)

Gjenstående kamper:

Grorud

Grorud-KIL

Lillestrøm-Grorud

Øygarden

KFUM-Øygarden

Øygarden-HamKam

KIL

Grorud-KIL

KIL-Ull/Kisa

Powered by Labrador CMS